Datum: 30-09-2023 - 05:42
12
jan
'18

Koffie+ ochtend in de bibliotheek met als thema: Gedichten saai...echt niet.

Tijdens de tweede koffie+ dit jaar gaan we genieten van gedichten, versjes en poëziealbums. Gedichten zijn eigenlijk verhalen in weinig woorden verteld. Gedichten zijn van alle tijden. De oudste bekende dichtregel is: Hebban olla vogala nestas hagunnan hinase hic anda tu wat unbidan we nu? Vertaald betekent dit...

‘Alle vogels zijn al aan het nestelen, behalve jij en ik; waar wachten we nog op?’. Gelukkig was dit niet de laatste dichtregel en zijn er daarna bibliotheken vol gedichten verschenen. Wie kent bijvoorbeeld het gedicht van Toon Hermans: Je hebt iemand nodig - stil en oprecht - die als het er op aankomt, voor je bidt en vecht - Pas als die iemand met je lacht en grient, dan pas kan je zeggen..."Ik heb een vriend".

Deze ochtend gaat Anne van den Dool (schrijfster van o.a. ‘Achterland’) op reis in gedichtenland. Van alles zal aan bod komen. En neem vooral je eigen favoriete dichter mee, of je poëziealbum. En je favoriete gedicht of vers mag niet ontbreken. De koffie staat als vanouds klaar vanaf 10:15 uur. Toegang is gratis.

Datum: 18 januari 2018
Aanvang: de koffie staat klaar vanaf 10:15, we beginnen om 10:30 uur
De toegang is gratis.
Locatie: Bibliotheek Bollenstreek, Herenweg 2 2211 CC Noordwijkerhout

Foto BON.