Datum: 09-08-2020 - 13:43
26
jul
'12

Stefan van den Burg als VIP bij het finishweekend van de Tour de France.

Door mee te doen met het virtuele spel: Tour du Sofa, mocht Stefan van den Burg uit Noordwijkerhout als VIP naar het finishweekend van de Tour de France. Dit hele weekend werd georganiseerd door sponsor Skoda in samenwerking met Rabobank...

Tour du Sofa was een virtuele Tour de France. Tijdens de race kon je voorspellen wie er als eerste, tweede en derde een tussensprint, bergsprint of eindsprint won. Ook werden er bonusvragen gesteld over de Tourgeschiedenis en vragen over nu. Ook kon je punten verdienen door als snelste van een groepje van zes een bidon te pakken wanneer er in de Tour de France een renner een bidon aannam. Dit alles leverde dus punten op en in het algemene klassement van Tour du Sofa werd de top 10 uitgenodigd voor het finishweekend van de Tour de France. Zelf werd ik 10e van de 20.000 deelnemers, waardoor ik een uitnodiging kreeg. Deze uitnodiging was voor twee personen. Ik koos ervoor om mijn vader, Martien van den Burg, mee te nemen. (u weet wel beide van de familie die de Roze Koffer heeft gevonden)

Op zaterdagochtend 21 juli werden wij om 07:30 uur verwacht op het hoofdkantoor van Skoda in Leusden. Hier zouden alle winnaars zich verzamelen met een ontbijt. Om 08:30 uur hebben wij per touringcar de reis gemaakt naar Parijs. Eenmaal aangekomen in Parijs reden wij over de Champs-Élysées naar ons hotel. Hotel Le Lotti lag middenin Parijs en was een onderdeel van de NH keten. Na in te checken in dit prachtige hotel waren we de hele middag vrijaf om de stad Parijs te bezoeken om vervolgens om 20:00 uur met zijn allen te dineren. Tijdens dit diner kwam PR-man en ook oud-wielrenner Koos Moerenhout langs zodat wij hem van alles konden vragen over Koos, maar natuurlijk ook over de slechte Tour van onze Nederlandse Rabobankjongens.

Zondag 22 juli was het dan zo ver.
Wij zouden op 100 meter van de eindstreep op de Champs-Élysées staan. Voorafgaand van dit spektakel werden wij door Rabobank uitgenodigd om in Pavillon LeDoyen (3 Michelinsterren) te lunchen. Om bij dit Pavillon te komen werden wij door de organisatie over het parcours geleid. Zo hebben wij dus ook een kijkje achter de schermen genomen bij de Tour de France. In een viergangenlunch werden onder andere krab en eend ons voorgeschoteld. Tijdens deze lunch kwamen ook allerlei sprekers. De bekendste namen hiervan waren: Hennie Kuiper (oud Olympisch en Wereldkampioen) en Mark Renshaw (wielrenner bij Rabobank). Na de lunch was het dan tijd om naar de koers te gaan. Wij hadden prachtige gereserveerde plaatsen, op de eerste rij. Aan de overkant van de straat was op 100 meter van ons af de streep getrokken. Recht voor ons was een beeldscherm opgehangen zodat we toch goed de koers konden volgen. Uiteindelijk zijn de renners ons 15 keer gepasseerd met een verschrikkelijk hoge snelheid. Na de finish was er nog een afscheidsrondje per ploeg zodat het publiek alle renners nog een keer goed konden zien. Na dit rondje is de Rabobankploeg naar ons Pavillon gekomen om geïnterviewd te worden. Zo konden wij dus de renners ook een keer van heel dichtbij zien. Toen het interview afgelopen was, gingen wij ook weer terug naar het hotel.

Dit was een weekend om nooit meer te vergeten!
Stefan en Martien van den Burg.
(bekijk de foto's in de fotogalerij)