Datum: 25-10-2021 - 06:09
30
dec
'17

Een tribute aan Doe Maar door 'Toe Maar' en back to Boule7 met 'Berthil van Wijk' in het voorprogramma 'The X-Plosion'.

Al een paar jaar organiseren De Keiebijters in hun Feesthal op het Bavo-terrein een lekker muzikaal avondje 'terug in de tijd'. Dit is in het weekend voorafgaand aan het geweldige carnaval wat Kokkerhout weer te wachten staat. Afgelopen jaren waren de 'Goud van Oud' artiesten Gerard Ekdom...

 en Wouter van der Goes met de Radio2 Top2000 discoshow te gast en vorig jaar was er het succesvolle Top2000 Live in Concert met St. Jeanne d'Arc en de ABBA-tributeband. Ook in 2018 hebben De Keiebijters op zaterdag 3 februari weer een kei van een programma met een keur van artiesten op de bühne staan.

In het voorprogramma staat de jonge band The X-Plosion, die hun sporen nu al hebben verdiend op het muzikale vlak en u de lekkerste hits uit een grijs verleden laten horen.

Deze avond komt ook DJ Berthil van Wijk. Oké....... je moet al iets ouder zijn wil je DJ Berthil van Wijk uit Noordwijk aan het werk hebben gezien, maar vanavond krijgen ook de 'jongeren' onder ons de kans. Berthil laat op deze avond tussen alles door oude tijden herleven van de bekendste discotheek op de boulevard in Noordwijk en in de regio 'Boule7'.

De avond heeft als thema 'Een tribute aan Doe Maar door Toe Maar'. Doe Maar, één van de meest succesvolle Nederlandstalige bands, die invloeden onder andere uit ska, punk en reggae combineerde tot een eigen Nederpop-geluid. De band bestond oorspronkelijk van 1978 tot 1984.

Het succes bij de overwegend jeugdige fans en de uitzinnige publieksreacties van vooral jonge tienermeisjes leidde, werd regelmatig vergeleken met Beatlemania. Vanaf een eerste reünie in 2000 (met nieuw album) komt 'Doe Maar' soms bijeen voor concertreeksen (2008, 2012, 2013, 2016-2017).

Een tribute aan 'Doe Maar' wordt gedaan door de allergaafste Doe Maar tributeband van de Benelux 'Toe Maar'. De retestrakke Reggae en Ska wordt gespeeld door muzikanten die hun sporen verdiend hebben in de Reggae, HipHop en Alternative. 

In de afgelopen 5 jaar heeft 'Toe Maar' tal van hoogtepunten mogen meemaken: Vermelding in de Volkskrant in de top 5 van Nederlandse Tributebands, optredens door heel Nederland en België, spelen in de vrouwengevangenis van Zwolle. 

Er was ook een succesvolle theatertour in 2015, een clubtour in 2016 waarbij het album Skunk integraal werd gespeeld, maar ook een uitverkocht (1500 bezoekers) beachconcert op Curaçao en En Passant werd de Reggaeweide op de Zwarte Cross in drie opeenvolgende jaren ook nog even afgebroken. "En overal waar Toe Maar speelde was het feest!"

De tribute-avond aan 'Doe Maar' door 'Toe Maar' is op zaterdag 3 februari in de Feesthal van de Keiebijters op het Bavo-terrein, De zaal gaat om 20.00 uur open en het voorprogramma start om 20.30 uur. Toegangskaarten kosten € 10,- (incl. 2 consumptiemunten aan de deur) en zijn zo lang de voorraad strekt nu al te koop bij Suzanne's Feestshop in de Havenstraat of Vink Multimedia in de Dorpsstraat.

Voor meer informatie over de Keiebijters en het carnavalsprogramma van 2018 kijk dan op www.keiebijters.com en volg hun Facebookpagina.