Datum: 16-07-2020 - 18:29
28
dec
'17

Vrijspraak voor 2 verdachten van inbraak bij supermarkt.

De rechtbank heeft afgelopen vrijdag een 23-jarige man uit Almere vrijgesproken van betrokkenheid bij de diefstal van een partij sigaretten ter waarde van € 8000,-. Het rookwaar werd gestolen bij een supermarkt aan de Zeestraat in Noordwijkerhout. Daar namen inbrekers in de nacht van 16 op 17 februari 2017....

een partij sigaretten mee. Dat was voor de derde keer in betrekkelijk korte tijd (eerder op 6 december 2016 en op 9 januari 2017) en na deze laatste diefstal had de politie zogeheten peilbakens in een aantal sloffen sigaretten verstopt. De buit kon daarom worden gevolgd. 

Dit leidde de politie naar een huis (waar een aanhouding volgde van 5 mannen) in Almere waar de verdachte bij zijn ouders woonde. De officier van justitie eiste een jaar cel tegen hem tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden.

Hoewel er zich in de Almeerse woning diverse aanwijzingen bevonden voor betrokkenheid van de verdachte, sprak de rechtbank hem toch vrij. Er was volgens de rechters onvoldoende bewijs voor een veroordeling. Ook de broer van de man werd vrijgesproken, maar daar had het OM twee weken geleden ook zelf al om gevraagd.

Bron: Leidsch Dagblad.

Foto's BON - foto 3 PR van de inbraak.