Datum: 18-04-2021 - 01:43
24
dec
'17

Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging (NOV) laat 3 wensen in vervulling gaan. (foto's)

Vanaf vrijdag 8 december stond hij al te pronken in de tuin van De Witte Kerk, de grote verlichte kerstboom van de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging. Het was geen gewone kerstboom, maar een wensboom. Het NOV nodigde iedereen uit om iemand die het verdiende in het zonnetje te zetten...

en wat hem of haar echt blij zou maken. De NOV wilde bijzondere en  realiseerbare  wensen laten uitkomen of mensen die het verdienen gewoon eens lekker verwennen met een mooi cadeau. De wens kon men deponeren in de glazen box naast de wensboom.

Het bestuur van de NOV namen zorgvuldig alle ingekomen wensen door en daarvan werden er drie uitgekozen. De drie gelukkigen waren Annemieke Nederstigt en haar 3 kinderen, de 5-jarige Froukje Bakker, beide uit Noordwijkerhout en Margareth Philippo uit De Zilk. Zij ontvingen zaterdag 23 december uit handen van NOV-voorzitter Monique Verdegaal bij de wensboom hun prijzen.

Annemieke Nederstigt is een alleenstaande moeder van drie kinderen en zij wachten al 5 jaar op een eigen woning, het gezin valt volgens Woningnet iedere keer net buiten de boot. Annemieke zou zo graag eens voor haar kinderen een thuis willen hebben met een eigen slaapplek. De huidige woning staat op de nominatie om gesloopt en wordt niet meer onderhouden, is slecht geïsoleerd waardoor er hoge stookkosten zijn en de woning is veel te klein voor 4 personen.

Nu is zorgen voor een nieuwe woning niet de makkelijkste wens om uit te laten komen voor de NOV, maar het bestuur wilde dit gezin wel eens extra laten verwennen. Annemieke krijgt met haar drie kinderen Zoë (15), Nola (13), Jayden (10) een geheel verzorgde dag in mooiste en grootste pretpark van de Nederland 'De Efteling'. Alles voor deze dag is geregeld met zakgeld voor eten en drinken en ze worden opgehaald met een taxibus en keurig weer thuisgebracht. We wensen Annemieke en haar kinderen natuurlijk heel veel plezier op deze dag.

Moeder Patricia Grol gaf in een wens aan dat haar dochter door een motorische beperking niet goed kan fietsen op haar mooie nieuwe fiets. De zijwieltjes die er nu opzitten zijn te klein en grotere nieuwe zijwielen zijn verschrikkelijk duur; aldus moeder Patricia. Graag zou ze zien dat haar dochter net als andere kinderen gewoon kan fietsen en haar wens was dan ook nieuwe grote zijwielen.

Deze wens kon het bestuur van de NOV natuurlijk heel snel in vervulling laten gaan, fietsenmaker Jan van Dam was uiteraard onmiddellijk bereid om de fiets van Froukje te voorzien van grote zijwielen. Zaterdagmiddag zat Froukje dan ook trots op haar fiets en fietste er meteen vrolijk mee weg.

De laatste wens die werd vervuld was van Dafino Philippo, zij zou graag zien dat haar moeder Margareth Philippo eens in het zonnetje gezet zou worden. "Ik heb een top mama die dit verdiend" gaf Dafino aan. Ze hoopte dat de NOV iets voor haar moeder kon doen, want het gezin moet al jaren zien rond te komen met een laag inkomen.

Voor moeder Margareth had de NOV een passend cadeau, een mand vol met heel veel lekkers maar ook cadeaubonnen die te besteden zijn bij de Noordwijkerhoutse ondernemers verenigd in de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging.

Foto's BON.