Datum: 17-10-2021 - 21:02
23
dec
'17

Centrum van Noordwijkerhout op een bijzondere wijze in het licht gezet op 'Lichtjesavond 2017'. (foto's)

Als je een buitenactiviteit in de winter organiseert moet je altijd een beetje geluk hebben met weer en dat had de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging (NOV) op vrijdagavond 22 december, met de al sinds 1996 bestaande Lichtjesavond in het centrum van Noordwijkerhout. Door het rustige en droge...

en ietwat mistige weer was het goed toeven rondom de Witte Kerk en in de winkelstraten. Dit was goed te merken, want deze sfeervolle activiteit werd door veel mensen bezocht.

Al vroeg op deze avond organiseerde Carolinda van der Linden een mooie lichtjesavondwandeling. De start was om 19.00 uur en werd er een uur gewandeld door een oud en nieuw verlicht Noordwijkerhout, waarbij de deelnemers onder andere de kerststal en de grote verlichte 'kerstwensboom' bij Munnekeweij bezochten (zie foto's)

Munnekeweij wensenboom
Veel bewoners waren warm aangekleed naar het atrium van Topaz Munnekeweij gekomen om te genieten van de kerstboom en kerststal. Terwijl de wandelgroep prachtige kerstliederen ten gehore bracht, werden er vele wensen van de bewoners in de kerstboom gehangen. Er was glühwein, warme chocolade melk en heerlijke repen, allemaal aangeboden door de Firma Cremer. De wensen kunnen nog tot dinsdag 2 januari in de boom gehangen worden.

Centrum van Noordwijkerhout.
De fakkels en vuurkorven van Scouting Bosgeest veranderden het centrum in een sprookjesachtig kerstbeleving. Op verschillende plaatsen konden de bezoekers genieten van een glaasje glühwein of van warme chocolademelk, o.a. bij de camper van VVD Noordwijkerhout en bij Vink Multimedia en Het Uitvaarthuys in de Dorpsstraat waar Shantykoor 't Bollenhart een muzikaal kerstoptreden verzorgden.

Op het terras van Lunchroom Arthur deelden de drie wethouders Martijn Bilars, Bert Gotink en Henri De Jong heerlijke erwtensoep met worst uit. De band Bubblegumm speelde en zong een toepasselijk Jazzy kerstrepertoire op het terras van het Wapen van Noordwijkerhout. Op de Steeg vroeg By Ann met een stand aandacht voor Make a Memory.

Feest in de Witte Kerk.
In de Witte Kerk vond, na een grandioze kerstdineravond voor ouderen, een bijzonder maar wel besloten feest plaats. Een jubilerende studentenvereniging uit Amsterdam had via internet de Witte Kerk ontdekt en gaven daar voor hun leden een jubileumfeest met een kerstdiner, welke natuurlijk op uitstekende wijze werd verzorgd door Restaurant/Catering To Meat uit Noordwijkerhout. Dit feest werd later vervolgd in het Feest van Harry en geslapen werd er door studenten in het bekende hotel aan de Langelaan.

Een verlichte Witte Kerk.
De Witte Kerk zag er op deze Lichtjesavond weer erg mooi verlicht uit, Natacha Hulsebosch van Pixit Ontwerpstudio en Erna Schenk-dekker hadden ook dit jaar voor een spectaculaire lichtprojectie op de Kerk gezorgd. Een onderdeel van de projectie was dat de grote kerstkaarten van de ontwerpers, opgesteld in de tuin, op een prachtige wijze tot leven werden gebracht op de muren van de Witte Kerk. Klik hier voor de selfie-fotowedstrijd. 

De Wensboom van het NOV.
Bij de grote Wensboom in de tuin van de Witte Kerk die door Monique Verdegaal, voorzitter van de NOV, is neergezet kon iedereen al de gehele week hun wensen kwijt. Zaterdagmiddag 23 december wordt bekendgemaakt welke wens er in vervulling gaat.

Koopzondag 24 december.
In het kerstkoopweekend zijn de winkels op zondag 24 december geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Sommige winkels zijn reeds eerder geopend, sommige later. Deze activiteiten worden u aangeboden door de winkeliers en ondernemers uit het centrum van Noordwijkerhout, uw mooie dorp verenigd in de NOV De Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging.

Foto's Lichtjesavond BON. Foto Munnekeweij PR.