Datum: 27-10-2021 - 19:46
22
dec
'17

18e Leeuwenhorst Kerstconcert van hoog niveau. (foto's)

Voor de 18e keer gaven leerlingen van Leeuwenhorst een Kersconcert in de St. Jeroenskerk in Noordwijk. De 230 brugklasser, 75 leerlingen van het bovenbouwkoor en de Muziekklassen 1, 2 en 3 vormden samen een indrukwekkend en enthousiast zingend koor. Zij werden begeleid door een 20 man sterk leerlingenorkest....

Er werd op hoog niveau gemusiceerd en er viel veel te genieten. De bijna 400 leerlingen brachten een sfeervol, afwisselend programma van traditionele en minder traditionele kerstliederen.

Het bovenbouwkoor, bestaande uit leerlingen met Muziek in het eindexamenpakket, heeft een mooie, frisse koorklank en zong twee prachtige 4-stemmige arrangementen: het mooie, ingetogen “In the bleak midwinter” met een loopzuivere solo van Lene Groothuis en uit de film Les Choristes het sfeervolle “Vois sur ton chemin”. Een jong koor met veel potentie.

De Talentklassen Muziek brachten elk een meerstemmig lied ten gehore. Klas1 zong een sfeervol “Away in a manger” en klas 2 verraste met een krachtig, zeer goed gezongen “The First Nowel”. De derde Talentklas Muziek zong “Have yourself a merry little Christmas”. Dat er veel geleerd wordt in de Talentklassen bleek wel uit deze uitvoering. Ze wisten de mooie, maar moeilijke bewerking overtuigend te brengen. Caila Oostdam en Bart Weijers betoverden het publiek met een prachtige “Chrismas Song”.

Een bijzondere bijdrage werd geleverd met het beroemde “Once in Royal David’s City”. Eerste klassers Sunniva Langeslag en Jens Heemskerk zongen met z’n tweeën het hele eerste couplet en maakten veel indruk met hun prachtige samenzang. In het tweede en derde couplet voegden de talentklassen zich bij hen, waarna het bovenbouw koor vanaf couplet 4 mee zong. Het stuk eindigde met alle 400 zangers, het hele orkest en met een donderend kerkorgel: een indrukwekkend slot.

Voor het laatste nummer werd ingezet werd dirigent Sjef van Leeuwen, voor wie dit na 18 Kerstconcerten de laatste keer was, verrast door een groep docenten die speciaal voor deze gelegenheid een 3-stemmig lied hadden ingestudeerd. Ook deze keer eindigde het concert met het opzwepende “Go tell it on the mountains”. De bomvolle kerk beloonde de leerlingen terecht met een minuten durende staande ovatie. Een prachtige traditie. 

Van Wassenaar naar Noordwijkerhout
Donderdag om 10 uur vertrokken 450 leerlingen van Leeuwenhorst vanaf de Wassenaar voor een bijna 25 km lange strandwandeling naar Noordwijkerhout. Zij hadden zelf sponsoren gezocht om op deze manier geld in te zamelen voor het goede doel van de Kerstactie van Leeuwenhorst.

De omstandigheden waren prima. Desondanks was het een zware tocht. Onderweg moesten de lopers zich melden bij stempelposten. Daar kregen zij wat versnaperingen en konden zij even rust nemen. Het tempo zat er bij sommigen goed in. Om 12.30 uur kwamen de eerste lopers al op school aan.

Sponsoren
De organiserende leerlingen hadden zelf een aantal sponsoren gevonden: Koninklijke Beuk Touringcars, Van Maanen Bakkerij en Dirk van den Broek uit Noordwijk en Albert Hein uit Noordwijkerhout.

Kerstmarkt
De klassen 2 en 3 leverden traditioneel een bijdrage aan het goede doel door de organisatie van een Kerstmarkt. Iedere klas had een eigen kraam waar zij zoveel mogelijk van de zelf meegebrachte spullen, eten en drinken proberen te verkopen. Tussen 16.30 en 18.30 liep de school vol met ouders en belangstellenden om de sfeer te proeven en zich te goed te doen aan de vele hapjes en drankjes die voor het goede doel verkocht werden. De sfeer was geweldig.

Het goede doel
Het goede doel dit jaar is de VO school Milton Peters College en Sundial School op Sint Maarten die heel erg getroffen is door de orkaan Irma. Een deel van het schoolgebouw is verwoest en heel veel schoolboeken zijn verloren gegaan. De school wilde zich inzetten om een mooi bedrag bijeen te brengen om te helpen met de wederopbouw. In totaal brachten het concert, de Kerstmarkt en de sponsorloop het prachtig bedrag van ruim € 5.200 ,- op.

Foto's PR.