Datum: 25-01-2022 - 15:45
22
dec
'17

VVSB vergeet te scoren tegen Roda JC. (foto's+samenvatting)

VVSB heeft de kans op een nieuwe bekerstunt aan zich voorbij laten gaan. In de achtste finale kwam eredivisionist Roda JC naar De Boekhorst en won het met het kleinst mogelijke verschil. Dani Schahin was de enige doelpuntenmaker van de avond. Op het zeer sfeervolle sportpark...

kreeg VVSB meer en betere kansen dan de 2 divisies hoger spelende tegenstander, maar kon het niet tot scoren komen vanwege de uitstekend keepende Hidde Jurjus. Na afloop overheerste er een mix van trots en teleurstelling in het paarsgele kamp.

Roda JC had een lange busrit achter de rug en kwam aan op een mistig Sportpark de Boekhorst. De echte grasmat lag er zwaar bij, maar toch bleken de gasten er niet mee om te kunnen gaan. Met name in de eerste helft had Roda JC weliswaar erg veel balbezit, maar de passnauwkeurigheid lag bijzonder laag. VVSB had de betere kansen uit de omschakeling, maar zag de grootste mogelijkheid op de paal belandden. Tommy Bekooij gaf de bal voor op de ingelopen Tim de Rijk die de bal bij de eerste paal het houtwerk raakte.

Aanvoerder Vladimir Jozic speelde weer als een volwaardige veldheer en kreeg in de 19e minuut een goede kans. Nadat hij Tsiy Ndenge uitkapte schoot hij met links maar net langs het doel van Hidde Jurjus. Ook centrumverdediger Tomas Arroyo kreeg een kans van afstand, waar doelman Jurjus met zijn vingertoppen nog redding kon brengen.

In de tweede helft was het direct raak voor Roda JC. Mikhail Rosheuvel gaf de bal voor, spits Dani Schahin torende over Arroyo heen en kopte de bal achter doelman Ruben Valk. Niet veel later stond diezelfde Schahin weer in de picture. Met een elleboog in het middenrif bij Arroyo kon de Duitse aanvaller met zijn 2e gele kaart voortijdig gaan douchen volgens scheidsrechter Ed Janssen.

Na de rode kaart beperkte de Eredivisionist zich alleen nog maar tot verdedigen en moest Tweede divisionist VVSB het spel gaan maken. De Rijk zag zijn pegel nog gered worden door Jurjus, die continue de sta in de weg bleek te zijn. Ook de scrimmage voor het doel met Mo el Osrouti en Bekooij werd door de doelman onschadelijk gemaakt.

In de slotfase kreeg Jozic de laatste kans van de wedstrijd uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De middenvelder van VVSB plaatste de bal wat te zacht op het doel waardoor Jurjus opnieuw voor redding kon zorgen.

Roda JC bleef maar ternauwernood overeind tegen VVSB, een groot compliment voor de Noordwijkerhouters die nogmaals aantoonde een ware cupfighter te zijn.

VVSB – Roda JC 0-1: 48. Schahin.
VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief (88. Verlaan), Jozic, Van Niel (77. Van der Slot), De Rijk, El Osrouti, Koopman (71. Van der Wilden), Bekooij.

Klik hier voor de samenvatting van Fox Sports.

Tekst: Stefan van den Burg. Mistige foto's BON.