Datum: 25-01-2022 - 15:54
20
dec
'17

Succesvolle halve marathon Gerard Gerrits (Victorschool) voor Jasper en KWF. (update: verslag - grandioze opbrengst - foto's)

Na 43 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt gaat de directeur van de St. Victorschool, Gerard Gerrits, per 1 januari 2018 genieten van zijn pensioen. Sinds zijn aanstelling als leraar heeft hij lesgegeven op de Jozefschool (nu Prinsenhof)...

de oude Victorschool, 't Mossenest, om daarna in 2000 benoemd te worden tot directeur van de St. Victorschool. Tijdens zijn loopbaan heeft hij heel veel leuke momenten meegemaakt, maar helaas ook mindere. Eén daarvan is het overlijden van zijn leerling Jasper. Jasper kreeg kanker en mocht helaas niet ouder worden dan 11 jaar. Omdat deze gebeurtenis een enorme impact op hem heeft gehad, wil hij nu graag iets voor Jasper betekenen.

Dit ging hij doen door op woensdag 20 december een halve marathon te gaan lopen. Het doel van Gerard was om met deze actie € 7000,- op te halen! Om de actie van Gerard nog verder kracht bij te zetten, hebben alle leerlingen, leerkrachten en ouders van de school de afgelopen tijd veel actie gevoerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF. U kunt de actie vinden op https://acties.kwf.nl/jasper.

Gerard loopt met succes halve marathon en een grandioze actieopbrengst.
Gerard had zich met flink wat trainingen in de afgelopen tijd goed voorbereid op deze halve marathon en dat zorgde ervoor dat hij sneller dan de geplande tijd over de finish kwam bij de Victorschool. Gerard gaf aan dat zich prima voelde, maar dat de steun onderweg van het publiek en het meelopen van de kinderen natuurlijk flink heeft meegeholpen aan zijn mooie prestatie.

De start was bij de Victorschool en na een rondje met veel toejuichingen rondom de school, vertrok Gerard in een lekker tempo richting de duinen. Onderweg werd hij op verschillende stukken hard lopend begeleid en ondersteund door kinderen uit de diverse groepen van de school. Na het traject door de duinen vervolgde Gerard zijn weg door het centrum van het dorp, via de wijk Mossenest en langs De Schelft kwam hij weer in de Victorwijk.

Bij de Victorschool werd ´meester Gerard´ uitbundig ingehaald door alle kinderen, leerkrachten en ouders, maar Gerard was nog niet moe en deed hij nog een paar rondjes rondom de school. Aan eind van de halve marathon werd hij gefeliciteerd met deze geweldige prestatie en kreeg hij bloemen van het schoolbestuur en van de heer en mevrouw van Wieringen, de ouders van Jasper, waar de actie voor was opgezet.

Vervolgens verzamelden alle kinderen zich vol spanning in de aula en mocht de heer Udo Wiersma, regiocoördinator van het KWF, de opbrengst van Jasper/actie bekendmaken. Gerard hoopte met zijn actie € 7000,- op te halen.....maar het eindbedrag overtrof iedereen zijn stoutste verwachtingen, er is tot nu toe maar liefst € 14.122,- opgehaald. Dit geweldige bedrag zal nog verder op gaan lopen, want er komen nog steeds donaties binnen en nog niet alles is geteld.

Meester Gerard bedankte in zijn toespraak iedereen hartelijk die heeft bijgedragen, waardoor de actie voor Jasper en het KWF zo'n groot succes is geworden.

Foto's BON.