Datum: 30-06-2022 - 06:55
18
dec
'17

'Getuige van het licht' een Zonnebloemkerstviering. (foto's)

Eén van de hoogtepunten in het Zonnebloemjaar is de kerstviering in het Victorhuis. Zaterdag 16 december was de grote zaal van het Victorhuis door een groot aantal vrijwilligers in kerstsfeer gebracht. Bij binnenkomst van de gasten zat de kerststemming er meteen in. Door voorzitter Henk de Kleer werden...

allen van harte welkom geheten. Een voorrecht, aldus de voorzitter, om op deze wijze met elkaar kerst te kunnen vieren. Tijdens de viering, met als voorgangers dominee Haasnoot en pastor De Groot, werden de bekende kerstliederen gezongen. Het thema van de viering was “Getuigen van het licht”. Bij de verkondiging door pastor De Groot werd door hem de nadruk gelegd het licht van kerstmis uit te dragen.

Na de viering tijd voor een hapje en een drankje gevolgd door de lunch met soep en broodjes. En alle tijd om met elkaar over de dagelijkse dingen te praten en te genieten van al het heerlijks dat door de vele vrijwilligers werd opgediend.
Ondertussen namen leden van het gemengd koor “Appassionato” uit Leiderdorp hun plaats in. Deze middag zong het koor de mooiste kerstliederen afkomstig uit een aantal Europese landen.

Na de pauze, waarin de gasten van al het nodige lekkers werden voorzien, het vervolgoptreden van het koor. Ook nu was het genieten van de door prachtige stemmen gezongen kerstliederen, soms van harte meegezongen door de gasten. Kortom het was wederom een kerstviering waar vrijwilligers en gasten van de Zonnebloem bijzonder goede herinneringen aan over houden.

In zijn dankwoord merkte Henk de Kleer op dat het koor de gasten en vrijwilligers op enthousiaste wijze heeft betrokken bij de kerstviering, Mocht het komen tot een verkiezing van het koor van de Bollenstreek dan zal “Appassionato” zeker een grote kans maken. Onder luid applaus werd het koor uitgeleide gedaan.

Een bijzonder woord van dank voor al die vrijwilligers die dag tot een feestelijk samenzijn hebben gemaakt. Meer weten over de Zonnebloem, afdeling Noordwijkerhout? Neem dan contact op met de secretaris, mevr. Betty van der Klugt via emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tekst en foto's Zonnebloem Noordwijkerhout.