Datum: 08-03-2021 - 00:51
16
dec
'17

VVSB en Excelsior Maassluis delen de punten. (uitslagen+stand+samenvatting)

In de laatste competitiewedstrijd van 2017 hebben VVSB en Excelsior Maassluis de punten gedeeld. In een vrij matige wedstrijd wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. VVSB kwam in de tweede helft nog wel goed weg nadat Sefa Kurt en Nebi Tiryakioglu de lat raakten. Met dit punt heeft VVSB het 20e punt...

na 16 wedstrijden binnen. Hiermee staat het op een 11e plaats. Na de winterstop volgen nog 18 wedstrijden. Jelmer Vijlbrief, Jordy Zwart en Tim de Rijk keerde terug in de basiself van Jack Honsbeek. Hierdoor zaten Sven Verlaan en Peet van der Slot op de reservebank. Niels van Pelt was niet aanwezig in Maassluis wegens een blessure aan de enkel.

Nog voor de wedstrijd begon gingen de hemelsluizen open boven Sportpark Dijkpolder. Moeder Natuur vond het nodig om een flinke hagelbui te laten vallen op het hoofdveld van Excelsior Maassluis. Op een wit veld begonnen de 22 gladiatoren en was het direct de thuisploeg die voor gevaar zorgde. Vincent van den Berg wilde Ruben Valk op een subtiele wijze verschalken, maar zag zijn lob op het dak van het doel belandden.

Het spel speelde zich vooral af rondom de middenlijn, waardoor beide ploegen maar moeilijk tot kansen konden komen. Het meeste gevaar kwam uit standaardsituaties. De vrije trap van Mo el Osrouti kwam via het hoofd van Pieter Koopman in de handen van doelman Jean-Paul van Leeuwen. Even later had diezelfde Van Leeuwen meer moeite met het schot van El Osrouti, waardoor Koopman klaar stond voor de rebound. Echter stond de spits van VVSB in buitenspelpositie waardoor de brilstand op het bord bleef.

In de 41e minuut raakte Excelsior Maassluis voor het eerst de lat. Aanvoerder Stephan Kruithof krulde een vrije trap op het aluminium. In de tweede helft kwam Excelsior Maassluis beter in de wedstrijd en drukte het VVSB naar achteren. Jeremy Moreno had tot tweemaal toe de kans op de openingstreffer, maar schoot zijn eerste poging over. De tweede poging oog in oog met Valk werd een prooi voor de doelman van VVSB.

In de slotminuten raakte de thuisploeg voor de tweede keer de lat. Verdediger Sefa Kurt raakte die van erg dichtbij. Even later dwarrelde de voorzet van invaller Nebi Tiryakioglu op de lat.

Scheidsrechter Bronsvoort floot na 92 minuten af voor deze laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Toch is VVSB nog niet klaar na de wedstrijd in Maassluis. Aanstaande donderdag komt eredivisionist Roda JC op bezoek in het kader van de KNVB Beker. Op een goed gevuld Sportpark de Boekhorst zullen de Noordwijkerhouters er alles aan doen om het de gasten uit Kerkrade zo moeilijk mogelijk te maken.

Excelsior Maassluis – VVSB 0-0.
VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief, Jozic, Van Niel, De Rijk, El Osrouti (90. Van der Wilden), Koopman, Bekooij.

Klik hier voor de samenvatting van Fox Sports.

Tekst: Stefan van den Burg