Datum: 17-10-2021 - 02:23
16
dec
'17

Een muzikale vrijdagavond met koren Revoice, Just for Fun, Odeon en Elan. (foto's)

De tijd voor de sfeervolle kerstdagen staan veelal in het teken van muzikale activiteiten, waarbij o.a. een flink aantal zangkoren op verschillende locaties een (kerst)optreden verzorgen. In Noordwijkerhout en De Zilk stonden er vrijdagavond 15 december maar liefst vier verschillende optredens op het programma... 

Kaarsjesavond 2017 in de Sint Jozefkerk met als thema 'Wie troost mij'. (foto's in de fotogalerij)
Iedereen die iemand mist verlangt naar een luisterend oor, een uitgestoken hand. Een woord van herkenning, hoop en begrip. Steeds weer op zoek naar kracht en moed om door te gaan. Zoekend naar troost…... Wie troost mij? dat was het thema van Kaarsjesavond 2017 die gehouden werd op vrijdagavond 15 december in de Sint Jozefkerk. Rond de kersttijd is het gevoel van iemand missen door overlijden, door een scheiding, emigratie, uitzending, een zieke partner of doordat (klein)kinderen niet meer (thuis)komen door omstandigheden vaak extra groot. Tijdens Kaarsjesavond ging men samen op zoek naar troost, geborgenheid, warmte en licht in de vorm van gedichten, persoonlijke verhalen en mooie muziek. Ook kon men een eigen kerstwens doen. Het koor Revoice luisterde de avond muzikaal op met hedendaagse moderne liedjes.

Kerstconcert Just for Fun in De Witte Kerk. (foto's in de fotogalerij)
Popkoor Just for Fun uit de Zilk gaf op vrijdagavond 15 december een sfeervol kerstconcert voor een volle Witte Kerk. De ongeveer veertig, uit de regio afkomstige, leden van het koor zongen een zeer gevarieerd eigentijds kerstrepertoire. Naast de bekende kerstliederen werden er ook swingende en gevoelige Amerikaanse en Italiaanse liederen gezongen. Tevens was er een gastoptreden van Anita van der Zon en Martijn Barnhoorn, u kent dit duo vast wel van de verschillende uitvoeringen van de Passie van Noordwijkerhout.

Kerstconcert en tevens laatste optreden van Koor Odeon in de Sint Victorkerk.  (foto's in de fotogalerij)
Vrijdagavond 15 december verzorgde Koor Odeon helaas het laatste Kerstconcert in de Sint Victorkerk. Want het ledental van Odeon is de laatste jaren sterk teruggelopen en ziet de vereniging zich genoodzaakt om het koor op te heffen. Tijdens het kerstconcert voerden het nog één keer alle bekende werken uit het verleden uit. Odeon wil alle vrienden van het koor en iedereen die de concerten heeft bezocht van harte bedanken voor alle steun en goede reacties die men van u mochten ontvangen.

A Jolly Jazzy Christmas met Kerstprojectkoor Elan in De Duinpan De Zilk. (foto's PR in de fotogalerij)
Op vrijdagavond 15 december gaf het kerstprojectkoor van Elan in De Duinpan in De Zilk een bijzonder gezellig kerstconcert. Dit gelegenheidskoor bestond uit de vaste leden van dit Bollenstreekse kwaliteitskoor plus ruim 40 projectkoorleden, die speciaal voor dit project tijdelijk aan Elan waren toegevoegd. Er werd een vrolijk en gevarieerd kerstrepertoire door het grote gelegenheidskoor gezongen. Na de pauze kon het publiek zelf ook meezingen met een leuke kerst-sing-a-long.

Foto's BON.