Datum: 12-07-2020 - 11:09
14
dec
'17

Geweldige 'Herfstpremie Fonds1818' voor Stichting 'Met je Hart' Noordwijkerhout. (foto's)

Op donderdag 14 december was de uitreiking van de jaarlijkse Herfstpremie van het Fonds1818 waarbij er ook dit jaar weer een totaalbedrag van € 55.000,- verdeeld zou gaan worden onder inzendingen met een goed idee. Iedereen kan aan de Herfstpremie meedoen. Particulieren, groepjes burgers...

maatschappelijke organisaties, instellingen en zelfs bedrijven wijst men niet af. Het plan/idee dat wordt ingediend moet zich wel richten op de inwoners van Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Wassenaar. Het heeft een sterke voorkeur dat de indieners ook in een van die gemeenten gevestigd zijn.

Het thema dit jaar van de Herfstpremie luidde: 'Verrijk je Buurt'. Naast een link met het buurleven moest de inzending zich richten op inwoners van de Bollenstreek of de Leidse Regio – het werkgebied van Fonds1818 – en een maatschappelijke bijdrage leveren aan de buurt. Inzendingen konden ook dit jaar aanspraak maken op bedragen van 500, 1.000, 1.500, 2.500 3.000 en 5.000 euro. 

De Stichting Met je Hart uit Noordwijkerhout heeft zich dit jaar ook voor een Herfstpremie aangemeld en hun inzending is een plan die bestaat uit een zeer muzikale activiteit, zij willen graag geld voor een groot Noordwijkerhouts Muziekfeest 65+. De vrijwilligers van de stichting willen graag een groot muziekfeest organiseren voor hun doelgroep, eenzame en kwetsbare ouderen, met optredens van lokale koren, zangers en zangeressen.

Volgens de jury van het Fonds1818 voldeed deze inzending aan alle voorwaarden die men gesteld had en beloonde het idee met een bedrag van maar liefst € 5000,-. Dit muziekfeest is volgens de jury een evenement dat bij uitstek voor en door het dorp Noordwijkerhout georganiseerd gaat worden en waarbij een grote hoeveelheid vrijwilligers bij betrokken is. 

De 'Stichting Met je Hart' heeft aangegeven dat men het muziekfeest nog voor de zomer van 2018 wil laten plaatsvinden, de locatie is nog niet bekend.

Foto PR > Judith Ooms en Sandra Wijnands van St. Met je hart Noordwijkerhout.