Datum: 15-08-2020 - 09:37
14
dec
'17

Teylingen College Leeuwenhorst toont talent. (foto's)

Dat College Leeuwenhorst een sterk cultuurprofiel heeft werd de afgelopen week weer eens duidelijk. Na de musical en het beroemde Open Podium was er afgelopen vrijdag het ”Klassiek concert op dinsdag en woensdag gaven de Art-klassen en de Theaterklassen een kijkje in de keuken met de REVUE17...

Klassiek Concert
Het Klassieke concert is onderdeel van het schoolexamen voor leerlingen met Muziek als examenvak. De avond werd gekenmerkt door een grote variatie in de vaak verrassende repertoirekeuze. Iedere kandidaat bracht een solostuk, vaak begeleid door een of meerdere andere leerlingen. Er waren pianostukken te bewonderen van o.a. Beethoven en Chopin, een bewerking van een fuga van Bach voor 2 saxofoons en prachtig gezongen aria’s. 

Opvallend veel Bach dit jaar. Hoewel de ‘klassieke” techniek niet altijd helemaal beheerst werd viel er veel te genieten. Er werd met veel overtuiging, gevoel en muzikaliteit gespeeld en gezongen. “Klassiek“ sloeg met name op de repertoirekeuze. In de uitvoering toonden de leerlingen veel creativiteit zoals in de fuga van Bach gespeeld door een groep met Boomwhackers: holle buizen van verschillende lengte en daardoor verschillende toonhoogte: een knap staaltje samenspel.

En wat te denken van een knap gespeelde cellosonate maar dan op basgitaar. De kandidaten hadden het zichzelf niet makkelijk gemaakt. Het 80 man sterke koor van leerlingen klonk zoals altijd fris en jong en bracht overtuigend verschillende stukken over het voetlicht. In maart volgt het “pop”gedeelte van het eindexamen.

Revue17
De jarenlange traditie van de Revue kreeg dit jaar een nieuwe dimensie. Zoals gebruikelijk speelden alle Theaterklassen op beide avonden voor uitverkochte zalen korte scenes en dansen. Dit kijkje in de theaterkeuken van Leeuwenhorst geeft een goed beeld van waar de leerlingen de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest en geeft een vooruitblik op wat er in juni nog allemaal komen gaat.

Zo leerden de eerste klassers hoe je een dialoog met een vaste tekst neer kunt zetten. Met veel humor wisten zij met hun scenes de lachers op hun hand te krijgen. In de oudere groepen werden ook “zwaardere” thema’s niet geschuwd. Een prachtige avond met veel talent.

Artklassen
Nieuw tijdens de Revue17 was de combinatie met de ARTklassen. De mooie overzichtstentoonstelling van klas 1 t/m 3 gaf een goede indruk van de manier waarop de leerlingen worden uitgedaagd zich technisch en creatief te ontwikkelen.

Na een korte uitleg door een docent kon men langs de tentoongestelde werken lopen, waar leerlingen verdere uitleg gaven. Daarna werden ouders en leerlingen van de ARTklassen uitgenodigd een deel van de Theaterklaspresentaties bij te wonen. De theaterklas ouders kregen de gelegenheid om in de pauze de tentoonstelling te bezoeken. Een mooie combinatie.

Kerstconcert
Op woensdag 20 december a.s. vindt het jaarlijkse Kerstconcert plaats in de St. Jeroenskerk in Noordwijk. Hieraan werken alle brugklassers, de Talentklassen Muziek, het bovenbouwkoor en een leerlingenorkest van 25 man mee.

Foto's Richard van Egmond.