Datum: 17-09-2021 - 21:12
11
dec
'17

Kerstinzameling voor Voedselbank en Hulpfonds.

Voedselbank Noordwijkerhout houdt, in samenwerking met het Hulpfonds van de Samenwerkende Kerken, een inzameling op zaterdag 16 december bij de supermarkten in Noordwijkerhout. St. Nicolaas is uit het straatbeeld verdwenen. De kerstdagen naderen met rasse schreden. Voor velen is kerst...

een feest met heerlijk eten en cadeautjes. We zijn ons er ook van bewust dat er mensen zijn die op afstand van dit feest staan als gevolg van een minder goede financiële positie. Ruim een jaar geleden hebben wij als voedselbank in samenwerking met het Hulpfonds van de Samenwerkende Kerken een inzameling gehouden bij de supermarkten. Dankzij de gulle gaven en giften konden wij voor een groot aantal gezinnen een kerstpakket samenstellen en - (bovendien) een jaar teren op onze voorraden.

Maar, we raken door onze voorraad heen. Om deze aan te vullen willen wij een inzamelactie houden op zaterdag 16 december in Noordwijkerhout. Wij staan zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur bij de supermarkten. Aan de hand van een boodschappenlijstje vragen wij u een of meer producten in uw winkelwagentje te leggen voor de deelnemers aan de Voedselbank en voor het maken van kerstpakketten.

Waarom dit beroep op uw bijdrage? Ondanks alle rooskleurige berichten die ons willen doen geloven dat het financieel beter gaat, ontkom je niet aan de kille werkelijk dat er gezinnen en -(alleenstaanden) zijn die moeite hebben zicht te houden op de uitgaven.

Het gevolg is dat gezinnen met een laag inkomen snel in de schulden terecht komen en, zodra betaaltermijnen overschreden worden komt het incassobureau bij je langs. De weg terug met hulp van vrijwilligers die je leren de tering naar de nering te zetten kost tijd.

Met een kerstpakket en een regelmatig voedselpakket verlichten we de problemen en laten we zien dat ze niet alleen staan. Wij rekenen ook deze keer weer op uw bijdrage en zien u graag op zaterdag 16 december bij de supermarkten.
Wilt u ons helpen bij de inzameling? Graag zelfs. Van harte welkom.

Wilt u meedoen neem dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons contact op. Uiteraard is uw gift ook van harte welkom op bankrekening nummer: NL35RBRB 0898508851 t.n.v. Stichting Voedselbank Noordwijkerhout.

Tekst en foto's Voedselbank Noordwijkerhout.