Datum: 12-05-2021 - 20:35
09
dec
'17

Levensgrote kerstkaartenproject en fotowedstrijd rondom Lichtjesavond 2017. (Kunstwerken geplaatst - foto's)

Voor het derde jaar organiseren Natacha Hulsebosch en Erna Dekker-Schenk een leuk project rondom lichtjesavond. In 2015 heeft Natacha licht, figuren en het kerstverhaal op spectaculaire wijze op de kerk geprojecteerd. Erna maakte een groot schilderij met het winkelend publiek. In 2016 hebben zij...

het vleugelproject op poten gezet. Allemaal manshoge banners met vleugels door kunstenaars en ontwerpers, waarmee het winkelend publiek ook op de foto kon. Erna exposeerde een lichtinstallatie in het oude bankgebouw. Op veler verzoek herhalen zij ook dit jaar deze succesvolle projecten.

In oktober is er een oproep geweest aan ontwerpers, kunstenaars en creatievelingen voor het ontwerpen van levensgrote kerstkaarten met een wens. Er zijn ontzettend veel leuke ontwerpen binnengekomen en de beste van deze ontwerpen staan vanaf 8 december tot het einde van het jaar in de tuin van de Witte kerk.

Deze plaatselijke kunstenaars/illustratoren en grafisch ontwerpers zijn; Kylie van der Molen (de jongste deelnemer), Tineke Porschen, Leontine van der Klugt, Lieke Bergman, Patriez Hulsebosch, Kirsten de Rooij, Leona van der Linden, Annemarie Harting, Monique Kamp, Leonoor Ruigrok, Erna Schenk-Dekker en Natacha Hulsebosch.

Update 9-12-2017:
Vrijdagmiddag 8 december zijn de kunstwerken door de kunstenaars zelf weer opgehangen op de hekken die geplaatst zijn door Sporto en vanaf nu te bewonderen rondom de Witte Kerk. Helaas kwam men er achter dat de doeken op mesh-doek (open doek voor de wind) waren geprint, dit had dicht pvc-doek (niet doorzichtig) moeten zijn. Aanstaande maandag worden de dan nieuwe pvc-doeken opgehangen en zal BON zorgen voor nieuwe foto's. De organisatie hoopt op veel deelnemers bij de selfie-fotowedstrijd.

Selfie-fotowedstrijd
Je kunt ook dit jaar prijzen winnen door met deze levensgrote kaarten op de foto te gaan. Maak je selfie met de kerstkaart en deel foto delen via social media met hashtag #lichtjesavondNOV. Zet deze post ook openbaar. (voor de digibeten: je kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Projectie op de kerk.
Dit jaar is Hulsebosch weer bezig om een mooi filmpje te maken met de elementen uit de ontwerpen van de kerstkaarten, aangevuld met de schaduwfiguren uit het ontwerp van de kaart van Dekker-Schenk. Een nieuwe samenwerking van deze twee kunstenaars. Eli van Hooff zet de kerk in het licht.

Foto's BON.