Datum: 01-06-2023 - 10:32
05
dec
'17

De band 'Matt Winson' brengt nieuwe single 'Medea' uit.

Matt Winson is een Nederlandse/Letse volksband, met onder andere zijn roots in Noordwijkerhout. Oorspronkelijk was de band een samenwerking tussen de zanger/songwriter Matthijs Steur en multi-instrumentalist Pieter van Winsen uit Noordwijkerhout. Zoekend naar een rijker en dynamischer geluid...

werd de band uitgebreid met drummer Thomas van Winsen (ook uit Noordwijkerhout) en in 2014 met Letse trompettist Magnuss Baugis.

Langzaamaan heeft de band een kenmerkend geluid opgebouwd met vocale harmonieën, tot nadenken stemmende songteksten en een wijde selectie aan instrumenten. Matt Winson creëert toegankelijke, progressieve volksmuziek met elementen van bluegrass, jazz en pop.

In juli 2015 brachten ze hun eerste EP 'Glowing Eyes' uit met een uitverkochte show bij Gebr. de Novel in Leiden. De EP was geselecteerd voor de 3voor12 luisterpaal en werd gespeeld op radio stations 3fm en Radio 1. Hierna volgde er een internationale tour door Duitsland, Litouwen, Letland en Estland.

In het begin van 2016 signeerde de band een record deal met V2 Records Benelux en hebben ze hun eerste album opgenomen - genaamd "Woodfalls" - in de bekende Wisseloord Studios, samenwerkend met producer Frederic Gervais en Grammy award winnende mixing enginieur Balazs Robert.

De eerste single "The River" (met bijbehorende video opgenomen in o.a. Noordwijkerhout) is in augustus 2016 gepresenteerd en het album 'Woodfalls' waar ook de nieuwe single 'Medea' op staat is begin van 2017 uitgekomen. Na het uitgeven van het album ging de band van start met een uitgebreide Nederlandse clubtour.

Nieuwe single 'Medea'.
Begin 2017 bracht de Nederlandse band Matt Winson hun debuutalbum uit genaamd Woodfalls. Daarop brachten ze ingetogen indie folk dat ons meteen deed denken aan Bon Iver in zijn begin jaren, Mumford & Sons en Bear’s Den. Dit komt merendeels door het feit dat de mannen niet vies zijn van een banjo. Die lijn wordt ook helemaal doorgetrokken naar hun nieuwste single “Medea”.

Zanger Matthijs zet het nummer in onder begeleiding van een piano. Deze setting zorgt voor een open ruimte in het begin. Die ruimte wordt nadien ingevuld door banjo en drums. Deze twee zorgen er voor dat het nummer vooruit gaat en dat er telkens wordt gewerkt naar een hoogtepunt, namelijk het refrein. Daarin wordt de focus gelegd op de blazers die het nummer een warme gloed geven. Met “Medea” brengt Matt Winson een fijn staaltje folk dat ieders hart weet te verwarmen tijdens deze koude dagen.

Voor meer informatie over de band Matt Winson, klik hier voor de website.

Foto PR.