Datum: 12-05-2021 - 20:15
03
dec
'17

Vol weekend voor Popkoor Bloom.

Popkoor Bloom staat een vol weekend te wachten. Op zaterdagmiddag 9 december verrast Bloom de bewoners en familieleden van Woonzorgcentrum Willibrord in Wassenaar met een concert waarin de hoogtepunten uit het jubileumconcert worden afgewisseld met enkele kerstliedjes om de...

luisteraars alvast een beetje in de kerststemming te brengen. Op zondag 10 december opent Bloom de Muzikale Kerstwandeling in de RK St Jeroen in Noordwijk. De kerk is open vanaf 12.30 uur. Het concert start om 13.00 uur. Naast Bloom staat ook de Russisch-Italiaanse sopraan Aliona Staricova op het programma. Het concert wordt afgesloten door RK Fanfarekorps Excelsior. 

Vervolgens reist Bloom af naar Winterland Nederzandt om nog 2 optredens te verzorgen (tussen 14.30 en 16.00 uur). Op alle locaties is de toegang is gratis en Bloom nodigt iedereen van harte uit om een van de concerten bij te wonen.

Bloom is dringend op zoek naar enkele bassen en doet hierbij een oproep aan alle heren van de bollenstreek: start het nieuwe jaar met een goed besluit en meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie over Popkoor Bloom: www.popkoorbloom.nl.

Foto's BON.

PERSBERICHT

 

 

 

Popkoor Bloom heeft nieuws te melden. We zetten onderstaand alle wetenswaardigheden op een rijtje.

 

 

· Bloom heeft een nieuwe dirigent. Sinds februari 2016 is Tim Quak hun muzikale leider. Deze jonge arrangeur is in juni 2013 afgestudeerd van de opleiding Docent Muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij is pianist en volgde daarnaast trompetlessen. In Noordwijkerhout en in Rozenburg geeft Tim pianolessen aan kinderen en volwassenen op verschillende niveaus en in diverse stijlen. Ook begeleidt hij diverse zangers, zangeressen, koren en instrumentalisten bij optredens of audities. Tim heeft wiskunde gestudeerd aan de Universiteit Leiden en de Technische Universiteit Delft en behaalde in juni 2015 zijn bachelordiploma Technische Wiskunde. Als docent wiskunde is hij verbonden aan Stanislas College Westplantsoen te Delft. Meer informatie over Tim Quak vind je op www.rtmuziek.nl.

 

· Tim en Bloom hebben de afgelopen maanden tijd en rust genomen om aan elkaar te wennen. In deze korte periode zijn er maar liefst vijf nieuwe liedjes ingestudeerd. Een van de liedjes is een door Tim gearrangeerd conservatorium eindexamen stuk met een hoge moeilijkheidsgraad.

 

· Korenslag Bollenstreek 2016, georganiseerd door Bloom, vindt plaats op zaterdag 1 oktober in de theaterzaal van de Schelft. Dit is de eerste keer dat Bloom zich presenteert met hun nieuwe dirigent. Kaarten (€ 8,50) zijn te koop bij VVV Noordwijkerhout, Kapsalon Voluum en via de website. Meer informatie over Korenslag Bollenstreek en de deelnemende koren is te vinden op www.korenslagbollenstreek.nl.

 

· Het eerstvolgende optreden na Korenslag is op 15 oktober 2016 op uitnodiging van ouderenvereniging Oud en Jong Actief Noordwijkerhout. Locatie (onder voorbehoud): Dienstencentrum Puyckendam. Tijd: 14.00-15.30 uur.

 

· Vanaf 10 december start Bloom haar serie kerstoptredens, die op verschillende lokaties plaatsvinden.

 

· Bloom blijft oefenen in het clubhuis van scouting Bosgeest aan de van der Weijdenlaan 2b, maar neemt per 1 september een andere repetitieruimte in gebruik. Deze ruimte is 31 m2 groter en voorzien van een spiegelwand voor de choreografie.

 

· Net als vele andere koren is ook Bloom op zoek naar versterking in de baspartij. Pepijn Lagerwey, directeur BALK (Bond voor A cappella en Lichte muziek zingende Koren) schreef er onlangs een artikel over in de BALK Nieuwsbrief. Pepijn bezocht het BALK festival Zuid, een groot zangfeest in Zevenbergen (NB), met popkoren, vocal groups en jeugdgroepen. In een pauze liep hij richting de wc. De heren-wc, als vanzelfsprekend. En wat hem toen verbaasde was dat het licht daar uit was. Het was zo’n automatisch-aan-en-uit licht dat afslaat als er lang genoeg geen beweging in de ruimte is geweest. En dat terwijl er een rij stond voor de dames-wc. En inderdaad, terugdenkend aan de afgelopen optredens, daar stonden heel veel vrouwen op het podium en relatief weinig mannen. Pepijn schrijft “Wat is dat toch met die mannen…??” en roept de dames op die mannen bij de lurven te grijpen, hun vriendenclub uit te breiden en ze mee te sleuren naar hun koor. Want zingen is gezond, ook voor mannen. Zeker ook voor mannen!

 

· Gedurende de maand september houdt Bloom openbare repetities uitsluitend voor bassen.Bassen met talent en misschien al wat ervaring worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend een van deze repetities bij te wonen. Contact informatie vind je op www.popkoorbloom.nl.