Datum: 19-09-2021 - 13:59
03
dec
'17

De eerste advent en de pietenbruiloft in de St. Victorkerk. (foto's)

Het was al vroeg dag, deze morgen in de pastorie van de St. Victorkerk. Alle voorbereidingen zijn gedaan. De puntjes op de i en vanaf 9.15 uur kwamen de eerste gasten al binnen. Ook de kinderen van het Kinderkoor St. Victor kwamen op tijd binnen, want zij kregen een nieuw plekje in de kerk om te zingen....

Voor deze viering moet dat eerst nog even geoefend worden. Direct na het intredelied en het welkom door Pastor Claassens werden de deuren geopend en klonk de bruidsmars. Daar kwamen de twee pas getrouwde en verliefde pieten binnen. Maar waar was hun getuige? Zij hadden St Nicolaas gevraagd om als bisschop van Mira hen in deze mooie kerk te verbinden en hun huwelijk te zegenen.

Pastoor Claassens vroeg hen plaats te nemen en de 1e advent viering bij te wonen. Want dat is deze zondag centraal. Inderdaad de eerste kaars op de krans brandde al, maar Teun sprak een mooi versje en stak de eerste kaars op de altaartafel aan.

De komende weken zullen wij tot aan de kerst elke week een volgende kaars aansteken. Wel was er Jesaja, een profeet, die aan iedereen vertelde over God en dat hij voor de mensen zou zorgen in goede en slechte tijden. Hij zal er altijd zijn.

Daarna vertelde Renee en Nienke over het zorgen voor hun huisdier en zij komen in het kerstverhaal op 24 december terug met een nieuw verhaal. Floor, Pien en Svinthe vertolkte de Bijbellezing van vandaag. Zij vertelde een verhaal dat zij altijd goed voorbereid moeten zijn op iets dat je wel verwacht, maar je weet niet precies wanneer.

Zo is het met St. Nicolaas ook. Uiteindelijk kwam hij op het einde van de viering binnen. Nog net op tijd om het huwelijk JP en Juan in te zegenen. Samen met Pastor Claassens en alle kinderen werd het een mooi feest, dat werd afgesloten met de pietendans.

Aan het einde van de viering was er nog tijd genoeg om het bruidspaar te feliciteren, om met de Sint te spreken en uiteraard de vele foto’s die gemaakt werden. Bij het verlaten van de kerk kregen alle kinderen een zakje pepernoten mee naar huis. 

Wij hopen jullie op kerstavond weer te zien tijdens de herdertjesmis om 18.30 en bij kindje wiegen op 1e kerstdag om 15.00 uur in de St. Victorkerk.

Foto's logo BON - 3 trouwfoto's PR.