04
dec
'17

Handbalkeepster Marit Huiberts (16) debuteert in oefenwedstrijd Jong Oranje.

Op 24 september konden we u hier op BON melden dat het Noordwijkerhoutse handbaltalent Marit Huiberts haar debuut als keepster mocht maken in de eerste handbalcompetitiewedstrijd van Foreholte dames 1 in de eredivisie. Sindsdien zit de pas 16-jarige B-junior afwisselend bij selectie van...

het eerste en tweede van de handbalvereniging uit Voorhout. En daarboven op kreeg Marit onlangs een uitnodigingsbrief waarin stond dat ze geselecteerd was voor een oefenwedstrijd met Jong Oranje onder de 18 jaar in Duitsland. 

Deze wedstrijd vond afgelopen week plaats, Marit mocht twintig minuten met verve het doel van Jong Oranje verdedigen en daar was ze natuurlijk enorm trots op. Of er een vervolg aankomt voor Marit moet ze nog even afwachten, binnenkort staat er een trainingsstage voor Jong Oranje op de agenda en de selectie daarvoor moet nog plaatsvinden.

Marit is op 7-jarige leeftijd met haar tweeling zus Milou gaan handballen bij onze plaatselijke handbalvereniging Northa, eerst was ze een veldspeelster maar na fysieke problemen met haar knieën is Marit keepster geworden. Op haar twaalfde ging ze handballen bij Foreholte in Voorhout, wat uiteindelijk resulteerde een mooie oefenwedstrijd bij Jong Oranje.

Sinds oktober volgt Marit, naast die bij haar club Foreholte, één avond per week trainingen voor handbaltalenten op Papendal onder auspiciën van Jong Oranje. Natuurlijk hebben we ook even de vraag aan Marit gesteld wat haar droom is op handbalgebied, ze gaf aan dat ze het fantastisch zou vinden als ze net als haar grote neef Matthijs Vink in grote handballanden als Duitsland, Denemarken, Spanje of Hongarije mag gaan spelen. We houden u op de hoogte.....

Foto boven PR competitiewedstrijd. Foto's Jong Oranje onder PR. Klik hier voor de foto's van de oefenwedstrijd.