Datum: 28-05-2023 - 05:48
30
nov
'17

NSL na herinrichting geen nieuwe gebruiker van Sportpark De Boekhorst.

Onlangs is in opdracht van de gemeente Noordwijkerhout gestart met het kappen van de bomen als voorbereiding voor de aanleg van een bouwweg tussen de Langevelderweg en de Herenweg. Momenteel werkt de gemeente aan de voorbereidingen van de herinrichting van Sportpark De Boekhorst...

en de aanleg van een verbindingsweg tussen de Langevelderweg en de Herenweg. De herinrichting van Sportpark De Boekhorst is noodzakelijk, omdat zowel de velden als de accommodaties aan vernieuwing toe zijn. De aanleg van de verbindingsweg is noodzakelijk voor een goede verkeersafwikkeling van de woningbouwontwikkeling op het BAVO-terrein.

In de commissievergadering van Ruimte en Wonen op woensdagavond 29 november werd door o.a. NZLokaal en het CDA gevraagd wat de stand van zaken was. Wethouder Bilars gaf in antwoord daar op aan, dat het nog steeds de planning is dat er aan het eind van het voetbalseizoen rond mei 2018 er gestart wordt met de herinrichting van het sportpark.

De verenigingen die het park op dit moment gebruiken worden op de hoogte gehouden over de vorderingen, over de kosten en de kostenverdeling van de herinrichting heeft de wethouder op korte termijn nog een gesprek met de verenigingen. Binnenkort neemt men ook een architect in de hand die de nieuwe gebouwen moet gaan ontwerpen.

Op de vraag van het CDA of de NSL (Noordwijkerhoutse Strandlopers) met een hardloopbaan gebruik gaat maken van Sportpark De Boekhorst, moest wethouder Bilars helaas antwoorden dat na uitgebreide gesprekken met de NSL deze vereniging er toch van afziet als toekomstig gebruiker van het sportpark.

De eerder voorgestelde plannen met de NSL als nieuwe gebruiker, hebben na de gesprekken niet geleid tot een bevredigende invulling voor de NSL. Binnenkort komt er een gezamenlijke verklaring van de NSL en de wethouder naar buiten, over hoe het proces verlopen is en waarom men er niet uit kwam; aldus wethouder Bilars.