Datum: 08-03-2021 - 01:03
26
nov
'17

VVSB doorbreekt negatieve spiraal met overwinning op De Treffers. (samenvatting)

Trainer Jack Honsbeek heeft in de 1e wedstrijd onder zijn leiding VVSB naar de overwinning geleidt. Het spel was bij beide ploegen verre van gewenst, maar de punten ging mee de bus in naar Noordwijkerhout. Frans van Niel was de matchwinnaar met een mooie lob. In de slotfase moesten Pim Balkestein (De Treffers)...

en Jelmer Vijlbrief (VVSB) het veld met een rode kaart verlaten wegens een opstootje.

De nieuwbakken coach Jack Honsbeek speelde met Pieter Koopman in de spits ten faveure van de geblesseerde Guido Pauw. Ook Peet van der Slot mocht zich opmaken voor een basisplek, hij speelde ten koste van Richelo Fecunda.

Beide ploegen hadden erg veel moeite om goede mogelijkheden te creëren. Op het hobbelige en zachte grasveld in Groesbeek was het, voor de ploegen die het al zwaar hebben dit jaar, moeilijk om de bal over de grond te verplaatsen.

Dit resulteerde in veel lange ballen van beide kanten. De eerste echte grote kans was ook direct raak voor VVSB. Mo el Osrouti gaf de bal door op Frans van Niel die oog in oog met doelman Jordy van de Kracht de bal stijlvol over de doelman heen wipte.

In de tweede helft kwam er een feller De Treffers uit de startblokken en had het via Cedric Badjeck een goede kans op de gelijkmaker. Doelman Ruben Valk keerde het schot van de spits van De Treffers met de voeten. Toch kon ook de thuisploeg maar moeizaam tot kansen komen, tot hun eigen frustraties.

De spanning liep naar mate de wedstrijd vorderde hoog op en dat vergoedde veel voor de aanwezige toeschouwers. In de spaarzame counters van VVSB zag Tommy Bekooij zijn inzet door Bryan Sirvania van de lijn worden gehaald. Aan de andere kant waren er diverse scrimmages voor het doel van Valk, die het schot uit de draai van Coen Maertsdorf met een uiterste poging keerde.

In de slotfase kwam alle spanning en frustraties er bij de spelers uit. In een luchtduel met invaller Patrick Heesakkers kwam verdediger Jordy Zwart volledig verkeerd op de grond terecht. Zwart kermde het uit van de pijn en werd omhoog getrokken door Heesakkers.

Jelmer Vijlbrief was hier niet van gediend en gaf Heesakkers een duw in de rug. Aanvoerder Pim Balkestein gaf direct als reactie daarop Vijlbrief weer een duw waarna de vlam in de pan sloeg. Scheidsrechter Bijl kon niet anders dan Vijlbrief en Balkestein van het veld te sturen.

In de blessuretijd moest VVSB alle zeilen bij zetten om de punten binnen te slepen, maar het werd na 95 minuten toch beloond. Door deze overwinning klimt VVSB weer naar de 12e plaats op de ranglijst.

De Treffers – VVSB 0-1: 33. Van Niel 0-1.
VVSB: Valk, Van der Slot, Arroyo, Zwart (90. Van Pelt), Vijlbrief, Jozic, De Rijk, Van Niel, El Osrouti (88. Wijks), Koopman (90. Verlaan), Bekooij.

Klik hier voor de samenvatting van Fox Sports.

Tekst Stefan vd Burg.