Datum: 25-10-2021 - 06:27
22
nov
'17

Sinterklaas binnenkort op de tandem door de streek met vernieuwde fietskaart nr.14. (foto's)

In heel Nederland en België is een fietsnetwerk ontwikkeld bestaande uit fietsknooppunten. Bij iedere wegverandering staat een bordje met de richting en het nummer van het volgende knooppunt. Zo hoef je alleen deze bordjes in de gaten te houden in plaats van het letten op de straatnamen of je fietsnavigatie...

en kun je meer genieten van de omgeving. Een fietsknooppunt is een genummerde kruising of splitsing in een regionaal routenetwerk. Tussen deze punten lopen recreatieve verbindingsroutes. De bewegwijzering van deze routes is herkenbaar als een rechthoekig groen-wit bord met omcirkelde nummers.

Via de nummers op de borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. Op deze kaart wordt dit aangeduid met een verbindingslijn voorzien van afstand. Je bepaalt hierdoor zelf je route en afstand. De knooppuntroutes maken vooral gebruik van autoluwe wegen en fietspaden en zijn in twee richtingen bewegwijzerd. Bij de knooppunten staan informatiepanelen die je informeren over het knooppuntennetwerk in de betreffende regio.

In de laatste maanden is er hard gewerkt om het fietsnetwerk te verbeteren en zijn er in onze omgeving, o.a. de Bollenstreek, wel 44 nieuwe fietsknooppunten bij gekomen. Reden alom voor Falk en route.nl om de fietskaart nr. 14 'van de Bloemenstreek' te updaten.

VVV Noordwijkerhout heeft een prachtige route aangeleverd. Deze route 654609 heet 'heerlijk fietsen langs de Kagerplassen'. De route is 50,5 km en gaat via Voorhout en Warmond een rondje Kaag en Braasem. De start en de finish van de route is bij nr. 80 in Noordwijkerhout. Deze route is trouwens ook gratis te downloaden via de website: route.nl.

In samenwerking met Fotograaf Steven Bemelman van Studio RoyaleRent-a-bike van Dam en allerlei vrijwilligers is er in het voorjaar een mooie foto gemaakt. Deze staat voorop de kaart! Dit mag je niet missen, zo’n kleurrijk en aantrekkelijk gebied, lijkt deze kaart tussen de andere 19 Falk kaarten van Nederland te zeggen. 

Uitreiking 1e exemplaar aan Sinterklaas.
Het eerste exemplaar van fietskaart 14 werd woensdagmiddag door Cilene Geerlings (vestigingsmanager van VVV Noordwijkerhout) en Sander Arts (van uitgever Falk) uitgereikt aan Sinterklaas, die voor deze gelegenheid even zijn bezoek onderbrak aan het Pietenhuis aan de overkant van de Dorpsstraat. (later nog een verslag op BON) 

Na de uitreiking wilde de twee Pieten gelijk de route gaan fietsen op een tandem van Rent-a-bike van Dam, maar dat mocht toch niet van de Sint. De volgende groep kinderen zat in het Pietenhuis alweer met smart te wachten op een bezoek van Sinterklaas. De Sint beloofde zijn Pieten dat ze de nieuwe fietsroute nog voor 6 december zouden gaan rijden......

Foto's BON.