Datum: 25-10-2021 - 06:37
21
nov
'17

Druk bezochte bijeenkomst verduurzaming woningen Victorwijken.

De gemeente Noordwijkerhout organiseerde op maandagavond 20 november, in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket, een bijeenkomst voor de particuliere woningeigenaren van de Victorwijken. Tijdens de drukbezochte bijeenkomst in het gemeentehuis met ruim 100 belangstellenden...

kregen zij informatie over de mogelijkheden van het nemen van duurzaamheidsmaatregelen aan hun woning en de mogelijkheden van subsidie en duurzaamheidsleningen van de gemeente.

De gemeente Noordwijkerhout vindt het belangrijk om inwoners op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning en het besparen van energie. In de afgelopen periode zijn allereerst de bewoners van de Victorwijken benaderd om zich aan te melden voor een kosteloos maatwerkadvies voor energiebesparende maatregelen.

Het Duurzaam Bouwloket heeft bij een vijftal woningen een energiescan uitgevoerd nadat de eigenaren zich hiervoor hadden opgegeven. Deze woningen zijn geselecteerd als voorbeeldwoning voor andere woningen in de wijk. De uitkomsten van de energiescan werden tijdens de bijeenkomst gepresenteerd. Tevens was er een workshop over zonne-energie en energiebesparing/isolatie

De gemeenteraad is op 7 november 2017 akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van subsidie en duurzaamheidsleningen. De aanwezigen kregen hierover tijdens de bijeenkomst nadere informatie. Wilt u ook meer informatie dan kunt u terecht op de website van www.duurzaambouwloket.nl.

Foto BON.