Datum: 25-10-2021 - 06:33
21
nov
'17

Gerard Gerrits neemt na 43 jaar op bijzondere wijze afscheid van het onderwijs. (opvolger bekend)

Na een onderwijscarrière van 43 jaar, waarvan een kleine 20 jaar als directeur op de St. Victorschool in Noordwijkerhout, neemt Gerard Gerrits gefaseerd afscheid. “Daarna is het tijd om van mijn pensioen te gaan genieten”, meldt Gerard nog wat onwennig. Gerard Gerrits is altijd gewaardeerd om...

zijn kennis, rust en humor. Op de vraag wat Gerrits het meeste heeft geraakt in de afgelopen 43 jaar, antwoordt hij: “In mijn carrière heb ik veel mooie maar ook heftige momenten gekend. Het overlijden van een leerling van basisschool ‘t Mossenest, Jasper van Wieringen, heeft ontzettend veel indruk op mij gemaakt. Jasper is na een ziekbed van 2 jaar aan een hersentumor overleden.”

Halve marathon
Op 20 december staat een groots afscheid gepland. De gehele dag staat in het teken van het vertrek van Gerrits. “In de ochtend van 20 december loop ik een halve marathon die ik opdraag aan Jasper (zie laatste foto) en zijn familie. Hiermee wil ik zijn naam levendig houden en respect tonen voor zijn leven. De leerlingen van onze school lopen gedeeltes van de marathon met mij mee”, vertelt Gerrits.

Sponsoractie
Aan de loop is een sponsoractie gekoppeld voor het KWF en deze is te volgen op BON. Een bijdrage wordt zeer gewaardeerd en kan worden gedaan via https://acties.kwf.nl/jasper. Na de marathon hebben leerlingen en collega’s nog een aantal verrassingen in petto. In de middag vindt een afscheidsreceptie plaats voor genodigden.

Opvolging
“In Fred Boomaars is een goede opvolger voor Gerard Gerrits gevonden”, licht Ronald de Groot, lid college van bestuur van de Sophia Stichting en PCPO, toe. “Boomaars is een ervaren directeur die al jaren werkzaam is voor de Sophia Stichting.”

Momenteel werkt Boomaars als interim directeur op CBS Wakersduin in Noordwijk. Hij is beschikbaar per 1 maart 2018. Om de continuïteit van de school te waarborgen neemt Gerard Gerrits tot die tijd nog waar en blijft hij daarnaast tot de zomervakantie de taalklassen voor nieuwkomers op de St. Victorschool organiseren. Daarna neemt Boomaars het stokje geheel over.

Foto's Sophia Stichting en Stichting PCPO.