Datum: 21-05-2022 - 08:36
20
nov
'17

Mooi toneelweekend bij ODI. (foto's)

Afgelopen weekend heef toneelvereniging ODI uit Noordwijkerhout de voorstelling ‘De Goot’ van Ton Davids maar liefst drie keer uitgevoerd voor goed gevulde zalen. Aan het enthousiaste publiek te horen viel deze komedie goed in de smaak. De regie was in handen van Sandra Groot en Patty van Amsterdam...

Tijdens de uitvoering voor de senioren op zaterdagmiddag 18 november kregen de vrijwilligers van ODI hulp van een delegatie van de CDA-fractie, die op werkbezoek kwamen, om te helpen bij het halen en brengen van de mensen en het schenken van de koffie in de pauze. Deze middag speciaal voor senioren bieden wij als ODI al meer dan 20 jaar gratis aan en het is ieder jaar weer een klus om voldoende vrijwilligers te vinden. Wij Waarderen deze hulp dan ook zeer, aldus Sebastiaan Duivenvoorde, voorzitter van ODI.

Het stuk gaat over Pension De Goot, een opvanghuis voor dak- en thuislozen waarvan de leiding en verzorging in handen zijn van oer-vrijwilligster Toos (goed gespeeld door Annemieke Hoogeboom en stagiaire Pien (Chantal Witteman). De bewoners zijn een aan lager wal geraakte acteur (Hans van Gijlswijk) die niet vies is van een biertje, een prostituee (Jose Lammerse), een drugsverslaafde (Sjors van Veen) en een zwerfster met kind Ella Duivenvoorden). Zij verblijven maar al te graag in Pension De Goot.

Het voortbestaan van het pension wordt echter bedreigd door de buurt, vertegenwoordigd door een boze mevrouw Meerman (Helma van der Lans). Zal zij erin slagen om het pension en zijn bewoners weg te krijgen? En krijgt zij hier misschien nog andere hulp bij? Kunnen de bewoners het pension nog redden of komen zij weer op straat te staan? De situatie lijkt af te stevenen op een complete chaos!

Wanneer u wilt weten hoe dit afloopt dan kunt u komen kijken op zaterdag 25 november in De Duinpan in De Zilk. Om 19:30 uur gaat de zaal open en de aanvang is om 20:00 uur. Kaartjes zijn 8 euro pp en kunt u reserveren op de website: www.toneelverenigingodi.nl  of zijn te koop bij Wagenaar&van Halem en Suzanne’s Feestshop in Noordwijkerhout, bij M-kappers in De Zilk en bij drogisterij Letschert in Hillegom

Tekst en foto's Toneelvereniging ODI.