Datum: 22-09-2020 - 13:19
19
nov
'17

VVSB weet opnieuw niet te winnen en te scoren.

Voor de derde wedstrijd op rij is VVSB met lege handen achter gebleven. Na de Koninklijke HFC (0-3) en FC Lienden (0-4) won Jong Sparta zaterdagavond met 0-2 op Sportpark de Boekhorst. In een erbarmelijke pot voetbal waar beide ploegen maar nauwelijks iets konden creëren toonde de jonge honden uit Rotterdam...

zich het effectiefst. Abdou Harroui was met 2 treffers de gevierde man bij de bezoekers.

Beide ploegen hadden in de eerste helft van de wedstrijd enorme moeite om tot mogelijkheden te komen. Optisch leek VVSB nog wel het overwicht te hebben, maar de voorhoede kon niet doelman Bryan Janssen testen. Een van de spaarzame hoogtepunten was de schitterende aanname van vierde official Toonen. Vlak voor de rust hadden beide ploegen nog wel een kleine mogelijkheid, maar beide doelmannen hielden heel simpel nog de ‘0’.

In de tweede helft hadden beide ploegen een speler die aanvallend de aandacht naar zich toetrok. Middenvelder Abdou Harroui (Jong Sparta) schoot tot tweemaal toe net over het doel van Ruben Valk. Rechter vleugelverdediger Richelo Fecunda (VVSB) kreeg applaus van de supporters wegens zijn vele (gevaarlijke) rushes. De eerste mogelijkheid van de back leverde een simpel rollertje op, de tweede mogelijkheid ging slechts enkele meters naast het doel van Janssen.

In de 66e minuut kwam Jong Sparta op voorsprong. Harroui veroverde de bal vlak voor het strafschopgebied van VVSB, schoot onder Valk door en zorgde voor de openingstreffer in Noordwijkerhout. Niet veel later schoot de aanvoerder van Jong Sparta zijn ploeg naar 0-2. De middenvelder kreeg de bal op 10 meter van het doel en schoot hard en hoog raak.

Het slotakkoord was voor doelman Janssen. Allereerst pakte hij op een stijlvolle wijze de inzet van invaller Pieter Koopman. De corner die daaruit volgde kopte Jordy Zwart ook in de handen van de doelman van Jong Sparta.

VVSB – Jong Sparta 0-2: 66. Harroui 0-1, 74. Harroui 0-2.
VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief, Jozic, De Rijk, Van Niel (72. Van der Slot), El Osrouti, Pauw (81. Koopman), Bekooij.

Tekst Stefan vd Burg.