Datum: 16-08-2022 - 07:02
18
nov
'17

Intocht Sinterklaas en verliefd Pietenstel getrouwd. (foto's)

Sinterklaas is ook dit jaar weer met een echte stoomboot(en stoombootje) vol met (hulp)pieten, in de haven van Noordwijkerhout achter de Schelft aangemeerd. Presentator Sjaak vd Berg ontving de Sint en zijn vele Pieten op de kade, waar al heel veel kinderen met smart stonden te wachten op de...

aankomst van de Goedheiligman. De Sint kreeg van de kinderen uit Noordwijkerhout een warm onthaal, ondanks een straf windje stond maar bleef het ondanks de slechte voorspellingen tot bijna aan het eind van de intocht deze middag gelukkig droog.

Na de ontvangst op de kade en het uitreiken van de cheques van de St. Kringloopwinkels aan 'de Sjaan en de Harp' vertrok de Sint, voorafgegaan door de St. Jeanne d'Arc Pietenband, in een koets naar het gemeentehuis van Noordwijkerhout. Daar werd Sinterklaas hartelijk onthaald door burgemeester Goedhart en toegezongen door alweer heel veel kinderen met hun vaders en moeders en opa's en oma's.

Het werd een heel romantische gebeurtenis op het gemeentehuis, u heeft via de 7 filmpjes op BON het verhaal kunnen volgen over het verliefde Pietenstel 'Piet HP en Piet Juan'. Op het bordes van het gemeentehuis werden ze door de burgemeester in de onecht verbonden en waren er zelfs heuse trouwringen die geschonken zijn door Juwelier Schilder.

Vervolgens begon Sinterklaas met al zijn bijzondere Pieten aan de intocht door het centrum van ons dorp. Dit jaar werden er weer sportieve spelletjes gedaan, waarbij men terecht kon bij de sportverenigingen van Noordwijkerhout.

De Sint en de hoofdpiet en het pas getrouwde Pietenstel liepen in een wandel-optocht door het centrum van ons dorp, de kinderen kregen hierbij allemaal uitgebreid de kans om Sinterklaas en zijn Pieten een handje te geven en men hun op de foto te gaan. Maar het belangrijkste van vandaag, de Sint is weer in het land, we mogen onze schoen zetten.... 

De intocht van Sinterklaas werd georganiseerd door de Noordwijkerhoutse Ondernemersvereniging, het NOV.

Foto's BON. Klik hier voor het filmpje van de intocht van de Sint in de haven op het gemeentehuis.