Datum: 28-09-2023 - 00:27
18
nov
'17

'Untouchable' in de bioscoop van Munnekeweij.

Zondagmiddag 26 november kunt u opnieuw genieten van een leuke film in de bioscoopzaal van Topaz Munnekeweij. Deze keer wordt de film 'Untouchable' vertoond. Voor € 3,50 bent u van harte welkom. De entreeprijs is inclusief een consumptie. Om 14.00 uur vangt de film aan...

en u dient uiterlijk 13.45 uur aanwezig te zijn. Reserveren is gewenst, vol is vol... U kunt uw kaartje reeds nu kopen bij de receptie van Topaz Munnekeweij Via Antiqua 25 in Noordwijkerhout. Voor verdere inlichten 0252-375544.

Untouchable:
Op feiten gebaseerd komisch drama over een Senegalese jongeman die de persoonlijk verzorger wordt van een fysiek gehandicapte Franse miljonair. Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. De verlamde miljonair woont in hartje Parijs in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden en leeft van een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren.

Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippes stijve huishouden binnen de kortste keren op z'n kop. Maar ook zijn eigen leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Untouchable is gebaseerd op het waargebeurde levensverhaal van een rijke Franse aristocraat met een dwarslaesie. Abdel Sellou (Driss in de film) schreef een boek over zijn tijd met de schatrijke erfgenaam. In de Nederlandse bioscopen trok Untouchable meer dan een miljoen bezoekers en werd daarmee de best bezochte Franse film aller tijden. Hoofdrolspeler Omar Sy won een César Award, een Franse Oscar, voor zijn rol als Driss.

Tekst en foto Topaz Munnekeweij.