Datum: 06-07-2022 - 13:15
14
nov
'17

Kinderen Regenboog krijgen kookles in de klas van twee restaurantkoks. (foto's)

Gedurende een schooljaar behandelen de juffen en meesters verschillende thema's en proberen daar met passende activiteiten op in te spelen. In groep 2 van de Regenboog ging deze week het thema 'restaurant' van start. De klas van juf Amber was op dinsdag voor een uurtje omgetoverd tot een heus restaurant...

Juf Amber had twee echte koks, Menno Huijts en Peter Taal van Restaurant La Soul in Leiden, gevraagd om voor de kinderen een kookles te verzorgen. Het was natuurlijk wel de bedoeling dat de kinderen zoveel mogelijk meehielpen met het voorbereiden van het gerecht wat deze dag op het menu stond, 'een overheerlijk broodje hamburger'. 

Als eerste werden de tomaten gewassen en in plakjes gesneden en de ijsbergsla klaargemaakt. Het gehakt moest gekneed, gerold en plat gemaakt worden voor een echte hamburger met peper en zout. Daarna werden de hamburgers op een bakplaat gelegd en begon het heerlijk te ruiken in de klas.

Ondertussen dekten de kinderen net als in een echt restaurant alle tafels met een tafelkleed, borden, bestek en een glas voor het drinken. Nadat de hamburgers klaar waren gemaakt werden de broodjes gevuld met de hamburger, tomaat en een beetje sla en werd er smakelijk eten gewenst.

De kinderen hebben heerlijk van hun eigen hamburger gesmuld en zijn na afloop de koks Menno en Peter en de hulpouders hartelijk bedankt voor hun hulp op deze restaurantdag.

Foto's BON.