Datum: 22-10-2021 - 05:40
13
nov
'17

11 november is de dag, dat er een lichtje schijnen mag. (foto's)

In een volle Victorkerk waren afgelopen zaterdag veel kinderen met hun lampion aanwezig voor de lampionnenoptocht. Onder muzikale begeleiding van het kinderkoor St. Victor werden er veel liedjes gezongen. Ook was daar Soldaat Maarten, die onderweg zijn mantel deelde met een arme dakloze vrouw....

Pastor Marion Claassens heeft iedereen uitgelegd dat door zijn extreem goede gedrag en behulpzaamheid soldaat Maarten heilig werd verklaard. Daarom vieren wij op 11 november St. Maarten. Tijdens de viering werden de prijswinnaars van kleurplaatwedstrijd bekend gemaakt.

Gijs Moederscheim (Regenboogschool), Patrick Wiersma (Victorschool) en Kyra Cozijn (Prinsenhofschool) hadden de mooiste kleurplaat gekleurd. Zij mochten de rode mantels aan, net als Sint Maarten. Ook kregen zij een mandarijn met snoepgoed. Deze avond waren zij hulp Sint-Maartens en mochten zij na afloop met soldaat Maarten en Pastor Claassens voorgaan in de Lampionnenoptocht. 

Bij het uitgaan van de kerk stonden maar liefst 4 gitaristen (Jaap, Brigitte, Guusje en Lars) klaar om de kinderen te begeleiden door de Victorwijk. Met hun vele lichtjes en mooie liedjes kleurde zij die avond de hele wijk op. Tot blijdschap van veel bewoners en zij gaven als beloning een snoepje aan de deur. 

Het kinderkoor zingt weer op zondag 3 december om 10.00 uur 'met een bijzondere gast'. Ook op kerstavond, 24 december is er de herdertjeviering om 18.30 uur m.m.v. de Victorschool.

Intocht 3 koningen met sterlampionnen.
Op zaterdagavond 6 januari is er weer een speciale gezinsviering 'de Drie Koningen'. Volg de aankondigingen op onze Facebookpagina’s en op Blik Op Noordwijkerhout.