Datum: 09-12-2021 - 05:26
14
nov
'17

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint.

Nog een paar nachtjes slapen en dan zijn zij er weer, Sinterklaas en zijn Pieten. Nadat de Sint eerst een bezoek brengt aan Dokkum, wordt Sint overgevlogen naar Noordwijkerhout om daar de kinderen van de Bollenstreek te ontmoeten. Het wordt dit jaar ook weer een groot feest, want zij die de filmpjes...

op Blik Op Noordwijkerhout hebben gezien weten het al. Er zijn twee Pieten stapelverliefd op elkaar. Zo erg zelfs dat het werk van de Pieten er onder begint te lijden. Eigenlijk kan dat ook niet, want ze hebben het veel te druk met luisteren, schoenen te vullen, pepernoten bakken en meer van dat soort dingen. Maar leuk is het wel, en misschien zijn ze we zo verliefd dat ze ook met elkaar gaan trouwen.

Wil je daarachter komen, dan moet je echt om 13.00 uur naar de oude haven komen (achter de Schelft). Daar zal dan de boot met Sinterklaas en zijn Pieten afmeren en in optocht, met een heuse Pietenband in optocht naar het Gemeentehuis gaan om daar verwelkomd te worden door de Burgemeester.

Misschien zullen daar de twee verliefde Pieten wel in het huwelijk treden. Tenslotte moet je in het gemeentehuis zijn om te trouwen. Dus mooier kan het niet en de burgemeester heeft daar veel ervaring mee. 

Na het bezoek aan de Burgemeester zal Sint weer in zijn koets stappen om daarna bij de Witte Kerk uit te stappen en zijn tocht verder lopend door het dorp af te leggen.

Spelletjes
Ook dit jaar hebben een aantal sportverenigingen zich aangeboden de intocht van Sinterklaas op te fleuren. Dit doen zij door middel van spelletjes die verdeeld zijn in het dorpscentrum. De kinderen kunnen aan deze spelletjes mee doen en hiermee een echt Pietendiploma binnen halen. De diploma`s worden afgegeven in het Pietenhuis (t.o.) het VVV. De spelletjes duren tot 15.30 uur. Sint en zijn Pieten zullen ook zo veel mogelijk aan de spelletjes mee doen.

Coeliaki Piet

Een aantal keren per jaar wordt Sint aangesproken met de vraag: “waarom heeft u geen glutenvrije pepernoten?”. De Coeliaki vereniging hebben deze vraag ook gehoord en in overleg met de Sint en zijn Pieten hebben zij speciale glutenvrije pepernoten gebakken, die door een speciale Piet aan de kinderen die gluten vrij zijn, worden uitgedeeld. Natuurlijk is deze Piet ook herkenbaar. Op de rug van de piet staat een vlaggetje met het logo van de Coeliaki vereniging.

Foto BON