Datum: 04-12-2021 - 11:40
09
nov
'17

Kinderen Egelantierschool ontbijten met burgemeester en wethouder op het gemeentehuis. (foto's)

Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt waren dit jaar op donderdagochtend 9 november de kinderen van de Egelantierschool uit De Zilk uitgenodigd, om samen met burgemeester Gerrit Goedhart en wethouder Bert Gotink deel te nemen aan een gezamenlijk ontbijt. In het gemeentehuis van..

Noordwijkerhout schoven ze samen aan de ontbijttafel en maakten ze kennis met elkaar. Klasgenoot Jesse werd ook nog even toegezongen door de burgemeester, wethouder en de andere kinderen omdat hij op deze dag zijn verjaardag (12) vierde. Tijdens de week van Het Nationaal Schoolontbijt ontbijten meer dan 550.000 kinderen samen op zo’n 3000 basisscholen.

Burgemeester Goedhart betaalt symbolisch voor het ontbijt dat de kinderen meebrengen met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven.

Met het gezamenlijk ontbijt onderstreept burgemeester Goedhart, net als meer dan 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een goed ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Gelukkig gaven de meeste kinderen van de Egelantier aan dat zij iedere morgen aan de ontbijttafel zitten.

Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Foto's BON