Datum: 30-03-2023 - 17:50
08
nov
'17

Senioren vieren weer feest in het Victorhuis met als thema ‘Gouwe Ouwe’. (foto's)

Afgelopen zondag, 5 november was het voor de 16e keer feest voor de Senioren van de Victor. Iedere Victoriaan van 77 jaar en ouder was hiervoor uitgenodigd. De eerste echte hagelbui van dit seizoen trotserend, kwamen zij tegen de klok van half twee naar het Victorhuis, waar draaiorgelmuziek...

hen dansend naar binnen deed doen komen. Zo werd de toon gezet voor deze middag in oude sferen. Prachtig mooi was de versierde zaal en kon men daar heel oude attributen van weleer bewonderen. Geweldig waren ook de prachtige ouderwetse afbeeldingen. Onder de klanken van ‘liederen van toen’ vond iedereen een plekje en kon er vervolgens genoten worden van koffie met overheerlijk gebak.

Zoals traditie werd de toon van de feestcommissie gezet in het samen zingen van het lied ter verwelkoming, dit jaar met een tassie, hoedje en een stokkie. Vervolgens kon na een tweede kopje koffie met daarbij een lekker koekje of chocoladepastille van vroegere makelij, worden genoten van het verdere programma, waarop de leden van de feestcommissie zich wederom wekenlang met elkaar had voorbereid en had geoefend…

sketches met een kwinkslag naar ouderdom en voorbije jaren. Een oud echtpaar, 60 jaar getrouwd, samen miljoenen waard, het grote voordeel van het hebben van een rollator en ook dat je daar samen zo heerlijk mee kunt dansen of kenden ze deze nog, de sketch ‘de Herberg’ van de Mounties, een kaars uitblazen is daarin nog heel wat hoor. Maar ook muzikaal was het weer gezellig en mooi.

Allereerst door de heerlijk pianoklanken gedurende de verdere middag, maar ook door het samen zingen van liedjes van weleer, waarbij natuurlijk ‘Het dorp’ niet mocht ontbreken of het lied ‘Spiegelbeeld’ van Willeke Alberti en het ‘Ik sta op wacht’ van Joop de Knegt, met uiteraard de aanvullende woorden, zonder, zonder, maar vooral het lied ‘Duifies, duifies’ uit Ja Zuster Nee Zuster, was een lust voor het oor en genieten met elkaar in een fijne ambiance!

Tussen alle optredens door was er uiteraard ook tijd voor een borrel met diverse heerlijke hapjes en minstens zo belangrijk ook volop gelegenheid om gezellig met elkaar te kletsen. Het fantastische optreden van de Star Sisters bracht de aanwezige gasten weliswaar ver terug in de tijd, maar met de frisse outfit, toch ook weer met beide benen terug op de grond van het heden, want met het daarna gezamenlijk zingen van het Noordwijkerhouts Volkslied, was het inmiddels tegen de klok van vijf uur en werd het alweer tijd om huiswaarts te keren.

Een fijne Victormiddag met elkaar rijker en gelukkig geen hagelstenen bij vertrek. Wel de wens en de hoop er volgend jaar toch zeker weer bij te kunnen zijn. Een traditie ontstaan in het jaar 2002 van 150 jaar Victorkerk, waar dit jaar inmiddels al het 165 jarig bestaan wordt gevierd en de Seniorengroep hun plekje met deze feestmiddag heel graag hebben behouden en ook zeker willen gaan voor de toekomst, dus nu weer op naar de 17e keer Seniorenmiddag in 2018. 

De feestcommissie is er in ieder geval weer helemaal voor in en denkt dan ook alweer na over een thema voor volgend jaar. Voor nu eerst nog iedereen bedankt, die op welke wijze dan ook geholpen heeft aan het tot stand doen komen van deze gezellige Victormiddag 2017.

Tekst en foto's PR.