Datum: 25-01-2022 - 15:23
06
nov
'17

Sinterklaas in Noordwijkerhout: 'De verliefde Piet'. (filmpje deel 1 - woelende Piet)

Zaterdag 18 november is het weer zover! Dan komen Sinterklaas en de Pieten weer aan in Noordwijkerhout. Sinterklaas heeft alvast een paar 'vooruitwerkpieten' naar ons dorp gestuurd om alles in Nederland te regelen. Een Pietenhuis, de intocht, een Pietenband en Tom krijgt van Sinterklaas...

zelfs een hele speciale regelopdracht. Komt het allemaal goed? Lukt het allemaal op tijd? Kijk naar de avonturen van de Pieten op de Facebooksite van de NOV of op Blik Op Noordwijkerhout. De eerste aflevering van SintenPiet-online is vandaag maandag 6 november online gegaan (zie hieronder).

Wie worden dit jaar de hulp Pietjes in Noordwijkerhout? (uiterste inleverdatum 10 november)
Ook dit jaar mogen weer 3 kinderen hulppiet zijn tijdens de intocht van Sinterklaas in Noordwijkerhout. Deze traditie die inmiddels zijn 5e jaar in gaat is onder de kinderen een groot succes. Want wie wil nou niet met de Sint en zijn Pieten op de boot mee varen en aankomen in dit mooie dorp. Voor kinderen van 5-9 jaar is er de mogelijkheid dit te bereiken. Maar daar moet dan wel wat voor gedaan worden.

Maak een mooie tekening of een knutselwerk of een verhaaltje over een verliefde Piet. Alles kan als het maar met liefde te maken heeft, zoals bv. een hart of een ring. Bedenk maar iets leuks. Wanneer je daarmee klaar bent, breng je het naar Suzanne’s Feest-Shop in Noordwijkerhout.

In de week voorafgaand aan de intocht krijgen de winnaars een telefoontje van de Sint zelf. Hij zal ook, samen met de hoofdpiet, de ingeleverde werkjes beoordelen en de hulppietjes eruit halen. Dus doe je best als je mee wilt op de boot en tijdens de intocht met een Piet samen pepernoten wilt uitdelen. Uiterlijk 10 november moet jouw werkje binnen zijn. Veel succes er mee.

Uitzendingen van SintenPiet-online.

Film 1 =  6 november 'Woelende Piet' (klik hier om het filmpje te bekijken)

Film 2 =  8 november

Film 3 = 10 november

Film 4 = 13 november

Film 5 = 14 november

Film 6 = 15 november

Film 7 = 16 november

Film 8 = 17 november

Live verslag van de intocht op zaterdag 18 november.

Foto BON