Datum: 26-03-2023 - 15:13
04
nov
'17

Koninklijke onderscheiding voor Joke Augustinus.

Burgemeester Cornelis Visser van Katwijk heeft zaterdagmiddag 4 november een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Joke Augustinus uit Noordwijkerhout. De locatie van de uitreiking was café De Rozer aan het Zeehosplein op het terrein van Raamwerk in Katwijk. De uitreiking vond plaats in een volle zaal....

ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Stichting Dansende Wielen. Mevrouw Joke Augustinus werd onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Helaas kon burgemeester Gerrit Goedhart wegens omstandigheden niet aanwezig bij het feestelijke gebeuren, maar zijn collega burgemeester Cornelis Visser van Katwijk nam de uitreiking met veel plezier over van zijn collega uit Noordwijkerhout.

Joke Augustinus (63) heeft de onderscheiding ontvangen op grond van de volgende activiteiten. Zij is al 25 jaar bestuurslid van de Stichting Dansende Wielen in Katwijk die dit jaar hun jubileum van 40 jaar vieren. Ook verrichtte zij vrijwilligerswerk bij de Hand- en Softbalvereniging De Flags in Lisse. Bij paardensportvereniging De Boekhorstruiters in Noordwijkerhout was zij 16 jaar lang actief als wedstrijdsecretaris en vicevoorzitter.

De zeer verbaasde Joke bedankte, na de mooie woorden van burgemeester van Katwijk en de verdiende Koninklijke onderscheiding, de mensen die er voor gezorgd hebben dat deze onderscheiding aan haar werd uitgereikt, ze is er zeer trots op dat ze het lintje mocht ontvangen.

Foto's BON