10
jul
'12

Nieuwe vervoerder Arriva gaat station Voorhout en Hillegom aandoen.

Wethouder Vissers gaf donderdagavond tijdens de raadsvergadering aan dat Arriva definitief de nieuwe vervoerder voor de busconcessie Zuid-Holland Noord wordt. De huidige vervoerder, Connexxion, heeft een bezwaarschrift tegen dit besluit ingetrokken. De looptijd van de nieuwe...

concessie is 8 jaar, met een mogelijkheid tot verlenging van nog eens 2 jaar. Arriva gaat op 9 december 2012 van start.

Volgens wethouder Vissers worden er volgens al eerder gemaakte afspraken met Arriva een aantal verbeteringen in de buslijnen doorgevoerd, die een vooruitgang voor reizigers uit Noordwijkerhout zullen zijn. Buslijn 57 zal het station Voorhout aan gaan doen en dan zijn weg vervolgen naar Oegstgeest, op de terugweg zal lijn 57 gaan eindigen in Lisse en niet meer in Nieuw-Vennep. Lijn 90 zal langs De Zilk gaan rijden en dan station Hillegom aan gaan doen en zijn weg vervolgen naar station Nieuw-Vennep.

PvdAer Floor wilde daar nog wel een discussie over, want dit zou te kosten gaan van de lijn naar Heemstede en Haarlem. Burgemeester Goedhart kapte de discussie af omdat wethouder Vissers alleen maar met zijn mededelingen bezig was. Het onderwerp zal later nog wel terugkomen in het commissieoverleg en de afspraken moeten in december door Arriva nog wel worden bekrachtigd.