30
okt
'17

Koffie+ ochtend in de bibliotheek thema: Zendala tekenen met Beppie Luykx.

Het tekenen van Zendala`s is ontstaan uit de Zentangle- techniek en het tekenen van Mandala`s. Zentangle is het maken van beelden/voorstellingen door herhalende patronen. Het is net als mandalatekenen een vorm van meditatief tekenen en geeft door de steeds herhalende vormen een rustgevend effect...

Tangle betekend wirwar, en Zen is een vorm van meditatie. Deze “krabbels” in de vorm van een mandala noem je een Zen - dala. Beide zijn een vorm van meditatieve kunst en bevorderen de concentratie en creativiteit.

Hoe?
Op het gebied van Zendala tekenen is veel mogelijk, je kunt op wit papier werken met zwarte fineliners in verschillende diktes. Uiteraard worden kleurpotloden, pastelkrijt en goud en zilver gelpennen gebruikt voor een mooi effect. Een Zendala is ook praktisch te gebruiken en goed toepasbaar voor het maken van felicitatie en kerstkaarten.

Na de introductie en uitleg doen we een korte meditatie oefening, waarna je heerlijk ontspannen je eigen creaties gaat maken. In deze workshop maak je verschillende Zendala’s. Tekenervaring is echt niet nodig.

Beppie Luykx heeft een eigen praktijk voor mandala-tekenen “Aventurijn”. Ze heeft een jarenlange ervaring met tekenen en schilderen en heeft zich gespecialiseerd in het mandala-tekenen. Onder het genot van een kop koffie/thee gaan we heerlijk aan de slag in de bibliotheek.

Datum: donderdag 2 november 2017
Aanvang: de koffie staat klaar vanaf 10:15, we beginnen om 10:30 uur
De toegang is gratis.
Locatie: Bibliotheek Bollenstreek, Herenweg 2 2211 CC Noordwijkerhout

Tekst Bibliotheek Bollenstreek en foto BON.