Datum: 30-09-2020 - 12:37
25
okt
'17

Amsterdamse avond bij het jaarlijkse vrijwilligersfeest Topaz Munnekeweij. (foto's)

Ieder jaar worden de vrijwilligers van Munnekeweij, op dit moment zo rond de 200 in totaal, door Topaz Munnekeweij tijdens een bijeenkomst in het zonnetje gezet voor hun inzet voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Dinsdag 24 oktober werd er voor hun een bedankfeest met thema 'Amsterdamse avond'

georganiseerd in de Tuinkamer van Munnekeweij.

Maar liefst 105 vrijwilligers hadden zich aangemeld en lieten zich eens lekker verwennen door het personeel van het woonzorgcentrum, die voor het bedankfeest vrijwillig hun inzet voor deze vrijwilligers deden. De vrijwilligers werd gevraagd om op deze Amsterdamse avond iets toepasselijk te dragen, waarbij de mooiste creatie op het eind van de avond werd beloond.

Er waren volop leuke creaties te bewonderen waaronder een echte Hollandse boerin op klompen en er was zelfs een dame van lichte zeden......maar de meeste lieten zich toch zien in een voetbalshirt van de Amsterdamse voetbalclub Ajax. Mevrouw Eva van Zelm gaf als eerste een presentatie van het project 'van regels naar relatie'.

De zanger Daan de Mooy en zijn muzikale partner vermaakte de vrijwilligers met gezellige Hollandse/Amsterdamse meezingers, een Amsterdamse bingo en workshop smartlappen zingen. Een echte Amsterdamse kapper zorgde voor dat verschillende dames en een heer voorzien werden van een echt Amsterdams kapsel wat je veel kon zien bij de Amsterdamse TV-serie 'Het Schaep met de vijf poten'.

Naast een lekker drankje was er voor de vrijwilligers een overheerlijke stampotten buffet klaargemaakt en dat lieten ze zich goed smaken. Dit jaar kon de organisatie iets extra doen voor de vrijwilligers want er was een gulle gift binnengekomen uit het nalatenschap van de in juni 2016 overleden Munnekeweij-bewoner Tinus Geerlings.

De heer en mevrouw Meyer uit Noordwijk werden als vrijwilligers-echtpaar door vrijwilligerscoördinator Marijke den Elzen nog even extra in het zonnetje gezet (zie foto), al dertig jaar lang komen zij iedere week met het openbaar vervoer naar Munnekeweij in Noordwijkerhout om daar koffie te schenken voor de bewoners van het woonzorgcentrum.

Er zijn rond de 200 vrijwilligers actief in Munnekeweij, maar men kan nog steeds nieuwe vrijwilligers gebruiken. Wilt u zich ook als vrijwilliger inzetten, dan kunt u dat melden bij Marijke den Elzen van Topaz Munnekeweij - Via Antiqua 25 - telefoon 0252-375 544 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto's redactie BON.