25
okt
'17

Groep 8 Prinsenhof voor een dagje gemeenteraad. (foto's)

Dinsdagmorgen 24 oktober zijn wij, de groepen 8 van de Prinsenhof, naar het gemeentehuis geweest om een commissievergadering te houden. Van te voren hadden we twee gastlessen gekregen op school over de gemeenteraad en over de jeugdgemeenteraad. Om ons voor te bereiden op onze commissievergadering....

hebben we een burgemeester gekozen, vijf insprekers en hebben we de rest van de klas verdeeld in partijen. Deze partijen bestonden uit een wethouder, fractiespecialist en een fractievoorzitter. Net als bij een echte raadsvergadering mochten wij vandaag vergaderen in de raadszaal.

Wij gingen het hebben over welke projecten wij als klas belangrijk vinden om geld vanuit de gemeente aan te schenken. Dit zijn uiteindelijk de volgende projecten geworden:

- De dierenhoeve, het geld voor dit project gaat naar informatie en wegwijsbordjes in de kinderboerderij.

- Stichting Jeugdwerk de Zilk, deze organisatie gaat een lunch verzorgen voor eenzame ouderen in de donkere dagen voor kerst.

Uiteindelijk hebben wij drie leerlingen uit beide klassen gekozen om op donderdag 23 november onze school te vertegenwoordigen in de échte jeugdgemeenteraad. Dit zijn voor groep 8a: Collin, Luuk en Roos. En voor groep 8b: Sjaak, Koen en Niels D.

Foto's Prinsenhof.