Datum: 25-01-2022 - 14:18
26
okt
'17

Sinterklaas-nieuws: de Sint is nu al op zoek naar hulppietjes en binnenkort SintenPiet-online.

Sinterklaas heeft weer 'vooruitwerkpieten' naar Noordwijkerhout gestuurd om alles in Nederland te regelen. Een Pietenhuis, de intocht, een Pietenband en Tom krijgt van Sinterklaas zelfs een hele speciale regelopdracht. Komt het allemaal goed? Lukt het allemaal op tijd? Kijk naar de avonturen van de Pieten...

op de Facebooksite van de NOV of op Blik Op Noordwijkerhout. De eerste aflevering van SintenPiet-online is op 6 november. Maar één ding hebben de Pieten nog niet geregeld.

Wie worden dit jaar de hulp Pietjes in Noordwijkerhout?
Ook dit jaar mogen weer 3 kinderen hulppiet zijn tijdens de intocht van Sinterklaas in Noordwijkerhout. Deze traditie die inmiddels zijn 5e jaar in gaat is onder de kinderen een groot succes. Want wie wil nou niet met de Sint en zijn Pieten op de boot mee varen en aankomen in dit mooie dorp. Voor kinderen van 5-9 jaar is er de mogelijkheid dit te bereiken. Maar daar moet dan wel wat voor gedaan worden.

Maak een mooie tekening of een knutselwerk of een verhaaltje over een verliefde Piet. Alles kan als het maar met liefde te maken heeft, zoals bv. een hart of een ring. Bedenk maar iets leuks. Wanneer je daarmee klaar bent, breng je het naar Suzanne’s Feest-Shop in Noordwijkerhout.

In de week voorafgaand aan de intocht krijgen de winnaars een telefoontje van de Sint zelf. Hij zal ook, samen met de hoofdpiet, de ingeleverde werkjes beoordelen en de hulppietjes eruit halen. Dus doe je best als je mee wilt op de boot en tijdens de intocht met een Piet samen pepernoten wilt uitdelen. Uiterlijk 10 november moet jouw werkje binnen zijn. Veel succes er mee.

Uitzendingen van SintenPiet-online.
Film 1 =  6 november
Film 2 =  8 november
Film 3 = 10 november
Film 4 = 13 november
Film 5 = 14 november
Film 6 = 15 november
Film 7 = 16 november
Film 8 = 17 november
Live verslag van de intocht op zaterdag 18 november.

Foto BON