Datum: 26-03-2023 - 14:00
23
okt
'17

Huug en To Otten-Nederstigt uit De Zilk vieren 65-jarig huwelijk.

Het is maar liefst 65 jaar geleden dat Huug en To Otten-Nederstigt uit De Zilk op 20 oktober 1952 elkaar het jawoord gaven. Maandagochtend 23 oktober kreeg het bruidspaar hoog bezoek van burgemeester Goedhart bij hun appartement op de Breeland in De Zilk. Het echtpaar heeft 4 kinderen, 7 kleinkinderen...

en 5 achterkleinkinderen, een trieste gebeurtenis voor het echtpaar is dat ze één dochter op een veel te jonge leeftijd hebben verloren. 

Bruidegom Huug (85) is geboren en getogen in Hillegom en bruid To (84) is geboren in het ziekenhuis van Haarlem, zij heeft haar jeugd (vanaf 7 jaar) later doorgebracht in De Zilk. Op 20 oktober 1952 trouwden het echtpaar in Hillegom en zijn ze in hun huwelijk maar liefst 13 keer verhuisd.

Ze hebben 3 jaar van hun huwelijk in België gewoond om daar een café te runnen, maar dat beviel het echtpaar niet en daarbij kregen ze ook heimwee naar de bollenstreek. Zo kwam het gezin uiteindelijk weer in De Zilk terecht en na een leven van hard werken genieten ze nu beide al flink wat jaren van hun oude dag.

Huug is in zijn werkzame leven altijd vrachtwagenchauffeur geweest en heeft bij van Doorn Transport, Berbee en de laatste 15 jaar bij Sporto in Noordwijkerhout gewerkt. Op zijn 57ste moest hij helaas om gezondheidsredenen stoppen met werken. De gezondheid van het echtpaar laat op dit moment helaas wat te wensen over, maar toch genieten ze nog volop van het leven.

To heeft 25 jaar bij Piet Bakker op de Beeklaan gewerkt en pakte daar rozen in. Na haar pensionering is To gaan schilderen, leest uitgebreid alle kranten en puzzelt graag. Ze is ook aan het verzamelen geslagen en spaart allerlei soorten beeldjes waar haar kamer vol mee staat. 

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet in Haarlem, To wilde met vriendinnen gaan dansen in de stad maar Huug stak daar na een ontmoeting op straat een stokje voor. Hij wilde met haar naar de film en uiteindelijk zat To met Huug in de bioscoop in plaats van met haar vriendinnen op de dansschool. Later op de avond bracht Huug haar op de stang van zijn fiets terug naar De Zilk en zo is het gekomen.

Het feest is onlangs in huiselijke kring gevierd en trots liet het echtpaar de twee felicitatie-brieven zien die ze gekregen hadden van Koning Willem Alexander en van de Commissaris van de koning de heer Jaap Smit.  De redactie van BON wenst het bruidspaar nog veel gelukkige jaren met elkaar.