Datum: 07-07-2020 - 14:44
22
okt
'17

Eerste thuisoverwinning VVSB zorgt voor plaats in linkerrijtje. (foto's + samenvatting)

Vooraf werd Achilles’29 als titelfavoriet gezien, de praktijk leert dat de Groesbekers nu op een 16e plaats bivakkeren. VVSB won voor de 2e week op rij en boekte hiermee de eerste thuisoverwinning. De Noordwijkerhouters gingen als een komeet van start en stonden na een half uur al met 3-0 voor, door...

doelpunten van Guido Pauw, Jordy Zwart en Mo el Osrouti. Marijn de Kler zorgde nog voor rust voor de 3-1. In de tweede helft scoorde de gasten enkel nog via Niels Wouters.

VVSB begon zeer voortvarend aan de wedstrijd tegen de Jupiler League degradant. Mo el Osrouti zag zijn schot nog met de voeten gekeerd worden door doelman Timo Plattel, maar na drie minuten was het wel raak. Guido Pauw kon volledig vrijstaand uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied. De spits van VVSB krulde de bal zeer fraai om de doelman heen en zorgde zo voor de openingstreffer. VVSB ging direct verder en zag tot tweemaal toe doelman Plattel de 2-0 verijdelen.

Na 20 minuten lag de 2e goal van de Noordwijkerhouters in het netje. El Osrouti gaf de corner voor het doel, na een stuit kopte verdediger Jordy Zwart de bal hoog in de touwen. VVSB bleef druk zetten op Achilles’29 en dit leverde nog binnen het half uur een 3-0 voorsprong op. Nadat Pauw de bal subtiel op Vladimir Jozic meegaf, speelde de aanvoerder van VVSB de bal op de geheel vrijstaande El Osrouti. De buitenspeler van VVSB schoot de bal beheerst onder doelman Plattel door.

Na de 3-0 liet VVSB de touwtjes wat vieren en kwam Achilles’29 beter in de wedstrijd. De 3-1 was een hele fraaie van Marijn de Kler. De vleugelverdediger schoot de rebound van ruim 25 meter hard en hoog langs doelman Ruben Valk. Toch was trainer Eric Meijers klaar met de apatische manier van verdedigen van zijn ploeg. Twee wissels in de eerste helft was zijn antwoord op dit spel.

In de tweede helft zakte het niveau van VVSB wat weg en werden de gasten uit Groesbeek sterker. De eerste poging van Imran Oulad Omar werd nog gekeerd door Valk, de tweede poging belandde op de paal. In de 70e minuut was de aansluitingstreffer daar, Niels Wouters kopte via de onderkant van de lat de bal achter de doelman van VVSB.

De Noordwijkerhouters bleven niet geheel kansloos in de tweede helft. Met name El Osrouti had de wedstrijd eerder kunnen beslissen, maar de bal onder de lat houden was dit keer niet aan hem besteed. Achilles’29 kon niet meer echte kansen creëren, enkel Niek Versteegen had in de slotminuten nog een mogelijkheid. De spits van de Gelders formatie schoot wat wild over.

Met deze overwinning klimt VVSB weer verder naar de 8e plaats. Volgend weekend wacht de Koninklijke HFC in Haarlem, maar doordeweeks wordt er eerst nog gespeeld in Katwijk tegen de plaatselijke VV. De koploper van de Tweede divisie is dinsdag de gastheer voor de 2e ronde van de KNVB Beker. Aanvang 19.45 uur.

VVSB – Achilles’29 3-2: 3. Pauw 1-0, 20. Zwart 2-0, 28. El Osrouti 3-0, 30. De Kler 3-1, 70. Wouters 3-2.
VVSB: Valk, Fecunda, Arroyo, Zwart, Vijlbrief, Jozic (90. Van Pelt), De Rijk, Van Niel, El Osrouti, Pauw (78. Koopman), Bekooij (57. Van der Wilden).

Tekst Stefan vd Burg. Foto's BON.Klik hier voor de samenvatting.