19
okt
'17

'EET met je hart' restaurant-campagne start 1 november.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich eenzaam en die eenzaamheid neemt toe naarmate de leeftijd stijgt. Stichting Met je hart verzacht de eenzaamheid onder kwetsbare ouderen door waardevolle, terugkerende ontmoetingen te organiseren. Via de EET met je hart campagne wordt...

vanaf 1 november tot 17 december een vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafelrekening gevraagd in 14 restaurants om deze ontmoetingen mogelijk te maken voor onze ouderen in Noordwijkerhout.

Vanaf 1 november nemen landelijk ruim 400 restaurants in inmiddels 19 gemeenten deel aan de EET met je hart campagne. Een simpele en succesvolle campagne, waarbij gedurende 6 weken een vrijwillige bijdrage van 1 euro per tafel wordt gevraagd in de deelnemende restaurants.

Dit geld komt volledig ten goede aan wijkgerichte ontmoetingen, waarbij kwetsbare ouderen nieuwe vriendschappen sluiten en weer bij de maatschappij betrokken raken. In totaal ontmoeten ruim 1.500 ouderen elkaar, en zijn er gemiddeld 30 contactmomenten per oudere per jaar.

Dankzij de samenwerking met zorgpartners bereikt Met je hart een vergeten, kwetsbare doelgroep. De aanpak met wijkgerichte, structurele ontmoetingen werkt en heeft daadwerkelijk impact op het leven van ouderen. Dankzij de geweldige inzet van restaurants en hun gasten, zorgpartners, bedrijven, scholen en vrijwilligers doen ouderen weer mee in Noordwijkerhout. Alfons Morsink en Barry Atsma zetten zich in als ambassadeurs voor Met je hart Noordwijkerhout.

Lokaal voor lokaal, de persoonlijke aandacht van vrijwilligers en de verbindingen met lokale restaurants, zorgen ervoor dat steeds meer gemeenten en steeds meer restaurants zich aanmelden om op te staan tegen eenzaamheid. Voor meer informatie over Stichting 'EET met je hart' klik hier of voor de Facebookpagina van team 'Met je hart 'Noordwijkerhout, klik hier.

De volgende 16 deelnemende restaurants :
* All American Bowling
Cafetaria De Koetiller
* Como & Co (Oosterduinse meer)
* Chinees-Indisch Restaurant Peking City (sluit per 18-12-2017)
* Eetcafé Landzigt
* Eeterij De Beleving
* Eethuis Lucky Snack 
* La Madonna
* Lin's Smikkelbar
* Lunchroom Arthur
* My Rootz
* Pannenkoekenrestaurant Langs Berg en Dal 
* Pannenkoekenrestaurant & Stroop
* St(r)andplaats Nederzandt 
* Restaurant De Duinrand 
* Restaurant Eetcafé Landzigt 
* Restaurant La Famiglia 
* Restaurant Zonneweelde

Tekst en foto 'Stichting Met je hart Noordwijkerhout'.