Datum: 28-05-2023 - 04:40
18
okt
'17

NSL-atleten op podium bij Nederlands Kampioenschap Marathon 2017.

Het Nederlands Kampioenschap Marathon in Amsterdam is jaarlijks een ijkpunt voor de atleten van de vereniging. Dat de atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers een regionale vereniging is, is duidelijk te zien aan de uitslagen. Hillegom, Katwijk, Noordwijk en Noordwijkerhout zijn de woonplaatsen...

van de NSL-atleten die bij het NK Marathon afgelopen zondag in Amsterdam een podiumplek behaalden.

Op zondag 15 oktober werd het NK-marathon onder zomerse omstandigheden in Amsterdam gelopen. Een temperatuur van zo’n 22 graden rond het middaguur is voor het lopen van een marathon aan de hoge kant. Gelukkig was het bij de start om halftien enkele graden lager. Een voordeel was dat er tijdens de marathon weinig wind stond. Mede door het mooie weer was er veel publieke belangstelling. Dit leidde tot een gezellige sfeer langs het parcours.

Evenals 3 jaar geleden in Rotterdam, toen de NSL 4 podium plaatsen behaalde, was het dit jaar weer raak. Twee 1e, een 2e en een 3e plaats werden binnengehaald. Nico Altorf uit Hillegom en Cecile Jumelet uit Katwijk werden in hun categorie respectievelijk 50+ en 60+ Nederlands kampioen geworden. Nico finishte in 2.38.42 en Cecile in 3.22.11. 

Een tweede plaats was er voor Noordwijkerhouter Vincent Oude Ophuis in de categorie 55+ Hij realiseerde een prima tijd van 2.56.02. Good old Jac van Rijn, inmiddels 75 jaar en wonende in Noordwijk, haalde eveneens een podium plek door in z’n categorie als 3e te eindigen.

Alfred Roelen (Hillegom), waarvan het meedoen lang onzeker was in verband met een gebrekkige voorbereiding door fysiek ongemak, presteerde toch boven verwachting. Hij passeerde de finishlijn in het Olympisch stadion in een tijd van 2.52.44 en werd daarmee 16e in de categorie 45+.

Ook hardlopen of sportief wandelen? Kennismaken met de vereniging kan altijd! Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer weten? Kijk ook op onze website https://www.av-nsl.nl/trainen/kennismaken-1.

Tekst en foto NSL.