Datum: 24-10-2021 - 21:37
18
okt
'17

MuBo speelt bijna uitverkocht indrukwekkende CHESS.

Op 20 en 21 oktober en op 10 en 11 november komt MuBo met CHESS wederom naar lokale theaters toe. Het eerste weekend is de voorstelling te zien in Ins Blau, Leiden en drie weken later in Het Forum van het Teylingen College in Noordwijkerhout. Enkele voorstellingen zijn al bijna uitverkocht. Chess vertelt het verhaal...

van de excentrieke en opvliegende Amerikaanse schaakgrootmeester Freddie Trumper, zijn vrouwelijke secondant Florence Vassy en zijn geduchte Russische tegenstander Anatoly Sergievsky. Tegen de achtergrond van de Koude Oorlog nemen intrige en tactiek het op tegen passie en loyaliteit. Beide mannen moeten keuzes maken in kwesties die lang niet altijd zo zwart-wit zijn als ze lijken.

Mede door de gecompliceerde, maar indrukwekkende muziek geschreven door de mannen van ABBA, het volwassen verhaal dat zich afspeelt in een tijd die momenteel akelig dicht bij de actualiteit komt en zowel grote ensemblestukken als solopartijen is Chess een echte uitdaging die MuBo niet uit de weg gaat. In het stuk komen bekende nummers voorbij zoals ‘I know him so well’ en ‘One night in Bangkok’.

MuBo heeft ondertussen tien succesvolle producties op haar naam en ook Chess belooft voor zowel de spelers als het publiek weer een onvergetelijke ervaring te worden. MuBo maakt het voor iedereen mogelijk om mee te doen, ongeacht leeftijd of ervaring, waarbij wel veel enthousiasme en betrokkenheid bij het repetitieproces en de voorstelling wordt verwacht. Hierdoor ontstaat er een hechte groep en een hartelijke sfeer die elke keer weer door het publiek geroemd wordt. Een theaterbeleving die niet te missen is.

Chess wordt gespeeld op 20 en 21 oktober in Theater Ins Blau, Leiden en op 10 en 11 november in het Forum van het Teylingen College, Noordwijkerhout. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar, dus bemachtig jouw kaarten gauw via www.stichtingmubo.nl

Tekst en foto's Stichting Mubo