Datum: 06-10-2022 - 16:11
14
okt
'17

Laatste kans voor 42-jarige Noordwijkerhouter na mishandeling.

De Haagse rechtbank geeft de 42-jarige Noordwijkerhouter F. nog een laatste kans nadat hij een bezoeker van de Lidl in zijn woonplaats uit het niets aanviel. Stijf van de drank en drugs sloeg hij een vader op het moment dat hij met het gezin de supermarkt verliet. “Een nare mishandeling”, oordeelde de officier van justitie....

“Uit het niets werd het slachtoffer enkele keren in het gezicht geslagen.” Het slachtoffer hield enkele kapotte tanden aan de aanval over. Het was zeker niet de eerste keer dat F. met justitie in aanraking kwam. “Ik schaam me dood”, zei F. over het incident op 26 juni. Volgens F. werd hij door de supermarktbezoeker uitgelachen. Had hij geweten dat de man met zijn gezinnetje was, dan had hij hem zeker niet mishandeld.

Familiedrama’s en een ongezonde hunkering naar drank en drugs brachten F. aan de rand van de afgrond. “Ik zocht al enkele jaren naar hulp.” Hij meldde zich na het incident bij de Lidl zelf bij de politie om te voorkomen dat hij zichzelf iets zou aandoen. Sinds enige tijd is hij opgenomen in een zorginstelling om van zijn verslaving af te komen.

De officier van justitie vindt dat de verdachte eigenlijk rijp is voor opsluiting in een speciale kliniek voor veelplegers. Daar zou hij dan, onder een streng regime, twee jaar moeten blijven. Toch eiste de officier dat maandag niet. Hij wil de behandeling van F. in de zorginstelling nog een allerlaatste kans geven. “Hoewel ik daar ook mijn twijfels over heb.” 

De rechtbank deelde die visie. Wel moet F. de tandartsrekening van 811 euro van de Lidl-bezoeker betalen.

Bron: Leidsch Dagblad.