Datum: 17-10-2021 - 02:54
13
okt
'17

College stelt permanente verruiming winkelopeningstijden op zondag voor.

Afgelopen zomer mochten de winkels in ons dorp, als proef voor twee maanden, in juli en augustus op zondag 2 uur eerder open. In plaats van 12.00 uur mochten de winkels al vanaf 10.00 uur open. De verruiming van de openingstijden was het gevolg van een door D66 ingediende motie, die door een meerderheid...

van de gemeenteraad werd aangenomen. VVD, NZLokaal, CDA en natuurlijk de indiener D66 stemden voor, de fracties van PvdA en GroenLinks waren destijds tegen.

Met de uitkomsten van de zomerproef is het college van B & W blijkbaar tevreden, want zij doen nu een voorstel voor een permanente verruiming van de winkelopeningstijden op zon- en feestdagen. De winkelopenstelling wordt gelijk getrokken met werkdagen en mogen de winkels dan open zijn van 6.00 tot 22.00 uur.

Het college van B&W wil wel dat de tegenover de Witte Kerk gelegen supermarkt Dirk in overleg en concrete afspraken gaat maken met de Protestantse Gemeente, om te voorkomen dat de godsdienstoefening op zondagmorgen wordt gehinderd. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met het voorstel wat binnenkort behandeld zal worden in de commissievergadering.

Foto BON.