Datum: 01-06-2023 - 11:59
09
okt
'17

Leeuwenhorst speelt indrukwekkende musical Jungleboek. (foto's)

De afgelopen week hebben leerlingen van College Leeuwenhorst 5 indrukwekkende voorstellingen op de planken gezet van de musical Jungleboek, het bekende verhaal van Mowgli, Baloe en Baghera (gebaseerd op het boek van R. Kipling). Het ging hier niet om de bekende Disney versie, maar om een bijzondere...

bewerking van een Hongaarse componist/regisseur.

Negen maanden is er enthousiast aan de 2,5 uur durende voorstelling gewerkt en het resultaat mocht er zijn. Leeuwenhorst staat bekend om haar culturele activiteiten, maar met deze musical leveren de leerlingen een bijzondere prestatie.

De soms 5 stemmige zang stelde hoge eisen aan de spelersgroep, maar de hele cast wist de songs met veel energie en kracht, vaak al dansend, overtuigend neer te zetten. De mooie acteerprestaties, de goede solisten, verrassende dansen en de ontelbare prachtige kostuums maakten het een genot om naar te kijken.

Er zijn veel mooie momenten, zoals de scene waarin Mowgli (Timo Baumann) afscheid neemt van Baloe (Len Caspers): ontroerend knap gespeeld. Of de manier waarop met veel humor de groep domme apen ten tonele werd gevoerd. Het in grote getale aanwezige publiek, alle voorstellingen waren tot de nok toe uitverkocht, reageerde met veel enthousiasme en waardering.

De voorstelling werd technisch (licht, geluid) voor een groot deel gedraaid door leerlingen van de ECL (Evenementen Commissie Leeuwenhorst) en de Mediagroep: een indrukwekkend staaltje professionaliteit van zo’n jonge ploeg.

Jungleboek: een prachtige voorstelling die naar meer smaakt. Zang Pauline van Eeden. Regie Hans Hollander.

Foto's PR.