Datum: 02-07-2020 - 13:31
09
okt
'17

Gulle gevers schenken na diefstal twee bos/grasmaaiers aan Kinderboerderij Dierenhoeve. (foto's)

Het zat de Zorg- en kinderboerderij De Dierenhoeve niet mee dit jaar, afgelopen april was er al door vandalen weer eens flink huisgehouden op de boerderij en onlangs moest men bij de politie aangifte doen voor een inbraak en diefstal van twee bos- en grasmaaiers. De inbraak is helaas nog niet opgelost maar...

het bericht in de media heeft er wel voor gezorgd dat De Dierenhoeve weer kan beschikken over een nieuwe bosmaaier en een nieuwe grasmaaier. Een Noordwijkerhouter die de Dierenhoeve een zeer warm hart toedraagt schonk De Dierenhoeve een nieuwe grasmaaier en over een bosmaaier kan de vereniging gelukkig ook weer beschikken.

De 'Rotaryclub Noordwijk Duin- en Bollenstreek' (al 6 jaar werkzaam op de NL-Doet dag) trok zich ook het lot van de Dierenhoeve aan en overhandigde maandagochtend 9 oktober aan voorzitter Astrid Warmerdam een spiksplinternieuwe bosmaaier. Astrid en alle vrijwilligers van Vereniging De Dierenhoeve zijn zeer verguld met beide schenkingen en danken de gulle gevers dan ook heel hartelijk.

Met de komst van de twee maaiers kunnen vrijwilligers van De Dierenhoeve weer het nodige onderhoud gaan doen, onder de vrijwilligers zijn ook statushouders die via de ISD-Bollenstreek met veel plezier vrijwilligerswerk verrichten en ervaring op doen op deze mooie kinderboerderij.

De Dierenhoeve heeft helaas nog meer geld kostende maatregelen moeten nemen om herhaling van inbraak en diefstal in de toekomst te voorkomen en ze hopen daarmee voortaan gevrijwaard te blijven van de zeer vervelende gebeurtenissen. 

Foto's BON (foto boven: leden van de Rotaryclub en vrijwilligers van de Dierenhoeve).